Ennél aranyosabbat nem fog ma látni: alig egyhetes rénszarvas a Marosvásárhelyi Állatkertben

Ennél aranyosabbat nem fog ma látni: alig egyhetes rénszarvas a Marosvásárhelyi Állatkertben

Újszülött rénszarvassal gyarapodott múlt héten a marosvásárhelyi állatkert állománya, a kis állatra nagyon büszkék a gondozók és az állatkert vezetősége.

Korondi Kinga, az állatkert kommunikációs felelőse a Székelyhonnak elmondta, hogy

az apja, Ivor kétéves, és tíz generációra visszamenőleg megvan minden felmenője neve, hiszen Hollandiában, ahonnan érkezett ezt pontosan nyilvántartották. Anyja, a hároméves Truus szintén onnan érkezett, tavaly áprilisban, a marosvásárhelyi állatkertbe, de neki csak három generációra visszamenőleg van nyilvántartva a családja.

„Az, hogy utód született a háromtagú rénszarvascsapatban azt jelzi, hogy jól érzik magukat nálunk, megfelelő körülményeket tudunk biztosítani számukra. A rénszarvasok érdekessége, hogy a tehénnek is van agancsa. A most világra jött ünőnek még nincs neve, de az elkövetkezőkben erről is gondolkodunk majd.

Jelenleg főleg etetésekkor lehet látni, amikor a gondozóhoz jön, anyjával együtt. Másképp elég félénk, az anyja folyamatosan óvja”

– mondta el Korondi Kinga.

A marosvásárhelyi állatkertet az év minden napján meg lehet látogatni, szombaton, a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat miatt éjszaka 2 óráig lesz nyitva, és látványetetések is lesznek a programban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *