Explozie Sakura: Mulțimile de oameni din Tokyo se bucură de frumusețea tuturor cireșilor înfloriți

Explozie Sakura: Mulțimile de oameni din Tokyo se bucură de frumusețea tuturor cireșilor înfloriți

Turiștii și rezidenții au aglomerat joi cele mai importante locuri în care sunt cireși înfloriți în Tokyo pentru a se bucura de toată frumusețea care a pus stăpânire pe capitala japoneză mai târziu decât de obicei în acest an, din cauza vremii reci.

Sezonul Sakura e foarte apreciat și de turiști și de localnici

Ramurile elegante și întunecate pline de flori roz și albe – cunoscute sub numele de sakura în japoneză – s-au revărsat peste canalul din jurul Palatului Imperial, unde oamenii s-au adunat pentru a face fotografii sau pur și simplu pentru a admira priveliștea.

„Florile de cireș fac totul în jurul tău să pară vesel și frumos”, a declarat Michitaka Saito, în vârstă de 68 de ani, pentru AFP.
„Mă face să simt că am început bine anul”, a spus Saito, care face o vizită anuală la parcul Chidorigafuchi, din centrul Tokyo.

Sezonul Sakura însoțește în mod tradițional începutul noului an fiscal în Japonia, reprezentând proaspete începuturi, dar și trecerea efemeră a vieții.

Agenția Japoneză de Meteorologie (JMA) a declarat joi că cea mai comună și populară varietate de cireș „somei yoshino” din țară a fost în plină floare, cu patru zile mai târziu decât de obicei.

În timp ce agenția atribuie înfloririle întârziate din acest an unei vremi închise și rece, a avertizat și că schimbările climatice fac ca petalele delicate să dispară mai devreme.

Florile de cireș îi vor aduce Japoniei 7,3 miliarde de dolari

„Din 1953, data medie de începere a înfloririi florilor de cireș în Japonia a devenit mai devreme, cu o rată de aproximativ 1,2 zile pe 10 ani”, spune JMA.

„Se crede că creșterea pe termen lung a temperaturii este un factor”, precum și alte motive precum efectul de insulă de căldură urbană, potrivit agenției.

Turismul în Japonia a fost în plină expansiune de când au fost ridicate restricțiile la frontieră, impuse în perioada pandemiei, iar o mulțime internațională s-a bucurat, de asemenea, de peisaj joi.

Katsuhiro Miyamoto, profesor emerit la Universitatea Kansai, estimează impactul economic al sezonului înfloririi cireșilor în Japonia, de la călătorii până la petrecerile organizate sub flori, la 1,1 trilioane de yeni (7,3 miliarde de dolari) în acest an, față de 616 miliarde de yeni în 2023.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *