Fanii României, atmosferă de vis la primul antrenament al tricolorilor

RMAG news

Delegația României a ajuns luni seară la Wurzburg,  teatrul de operațiuni pentru tricolori pe perioada EURO. Dacă la sosire, cei 50 de români, echipați cu tricouri ale naționalei, eșarfe, fulare, tot arsenalul, au rămas dezamăgiți de faptul că doar câțiva dintre jucători au răspuns scandărilor lor, în schimb, marți dimineață atmosfera s-a schimbat cu 180 de grade.

 

Echipa națională a avut programat primul antrenament pe stadionul de 13.000 de locuri al echipei locale Kickers. A fost un antrenament deshis la care au avut acces în limita biletelor distribuite și suporterii români. Aceștia au luat cu asalt stadionul și au creat un spectacol care i-a uluit pe jucători.

Toți cei prezenți au purtat minim un însemn distinctiv care să arate că sunt români încât tribuna s-a colorat instant în roșu, galben și albastru. După antrenament, a fost programată o conferință de presă iar apoi fanii au putut lua autografe și face poze cu jucătorii naționalei lui Edi Iordănescu, cu selecționerul și chiar cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a avut și el neașteptat de multe solicitări.

Un moment primit cu aplauze și urale de cei prezenți inclusiv de jucători a fost cel în care crainicul stadionului, o femeie, a descris reprezentativa României ca pe o supernațională ajunsă la Wurzburg. La conferința de presă, Radu Drăgușin s-a declarat impresionat de cele văzute.

„Suntem fericiți să vedem atât de mulți oameni la un antrenament. Tocmai am ajuns și mi-am dat seama că avem condiții de top aici. Există mult entuziasm, mulți români sunt aici pentru noi. Tot hotelul e decorat cu imagini cu noi. Am venit aici cu obiectivul de a ne califica din grupă. E un scop realist, realizabil.

Nu pot să compar atmosfera de la Tottenham cu aceasta de la națională. Un club are un număr limitat de fani, în vreme ce cu naționala e o țară întreagă. Suporterii poate că nu își dau seama că în momentele grele să auzim un cântec sau ‘Hai, România!’ e important”.

The post Fanii României, atmosferă de vis la primul antrenament al tricolorilor appeared first on Cotidianul RO.