Felul de mâncare în care nu trebuie să adaugi pătrunjel verde. Multă lume face asta și îi strică gustul. Iată ce ar trebui să pui, în schimb

Felul de mâncare în care nu trebuie să adaugi pătrunjel verde. Multă lume face asta și îi strică gustul. Iată ce ar trebui să pui, în schimb

De ce să nu pui niciodată pătrunjel verde în ciorba de burtă. Gustul nu este mai bun, așa cum te aștepți. Cu ce poți înlocui ingredientul ca rețeta să iasă ca la carte și să fie delicioasă.

De ce să nu pui pătrunjel verde atunci când faci ciorbă de burtă

Ciorba de burtă reprezintă unul dintre cele apreciate preparate din bucătăria românească. Nu este greu de făcut și este delicioasă, dar dacă vrei să iasă la fel ca în restaurante, trebuie să ții cont de faptul că există câteva secrete. 

Prin urmare, cel mai important pas este cel al pregătirii burții. Aceasta trebuie curățată și spălată în mai multe ape, frecată cu sare și fiartă pentru trei ore. De asemenea, este recomandat ca burta de vită să fie lăsată într-un vas cu apă și bicarbonat pentru măcar două ore înainte de a fi gătită.

De asemenea, este important ca în ciorba de burtă să nu adaugi pătrunjel, ci un alt ingredient important. Este vorba despre rădăcina de pătrunjel, care dă o aromă și un gust deosebit preparatului.

Astfel, ingredientele necesare pentru ciorba de burtă sunt sunt: 3 cepe, 3 morcovi, 1 usturoi, 2 kg burtă prefiartă, 1 țelină, 1 kg oase de vită, 4 ouă, 2 rădăcini de pătrunjel, sare și piper după gust, 500 g smântână, foi de dafin și oțet după gust.

Cum se prepară ca la carte

Pentru a face cea mai bună ciorbă de burtă se pun 4,5 litri de apă la fiert, într-un vas încăpător. După aceea, se adaugă oasele de vită și se spumează supa ori de câte ori este nevoie. Se lasă pe foc pentru o oră, la foc mic.

În acest timp, te poți ocupa legume, care se spală, se curăță, se taie în sferturi și se adaugă în oală. Când încep să fiarbă, se pune și burta de vită, fiartă în prealabil. Tot acesta este momentul în care se adaugă câteva frunze de dafin și boabe de piper și se lasă să fiarbă la foc mic pentru încă 60 de minute.

Când carnea este gata, se scot oasele, iar legumele și ciorba de vită se strecoară. Supa se trece de mai multe ori prin sită până rămâne limpede. Ulterior, se adaugă câteva bucățele de legume fierte și se pun din nou în supă, împreună cu burta.

Legumele rămase se dau prin blender și pasta obținută se pune în ciorbă. Se fierbe până dă în clocot. Usturoiul pisat și amestecat cu un polonic de supă se pune și el ciorbă.

Cele patru ouă se sparg și se amestecă cu smântână. Peste ele se adaugă și zeamă fierbinte, amestecând constant, pentru a nu se forma cocoloașe. Când are consistența corectă, se pune în oală și se amestecă cu polonicul, notează libertatea.ro.

Please follow and like us:
Pin Share