Fenomen surprinzător în Germania. Un lac a devenit violet (VIDEO)

Fenomen surprinzător în Germania. Un lac a devenit violet (VIDEO)

Un lac din Germania a captat atenția oamenilor din întreaga regiune după ce și-a schimbat culoarea într-un violet intens, oferind o imagine spectaculoasă și neobișnuită.

Acest fenomen natural a stârnit uimirea și interesul atât al locuitorilor, cât și al turiștilor.

Care este explicația specialiștilor

Transformarea surprinzătoare a lacului se datorează bacteriilor care urcă la suprafața apei și care sunt în mod normal prezente în straturile mai adânci, unde există cantități mari de sulf dizolvat. Aceste bacterii, care conțin pigmenți de tip carotenoizi, produc o culoare roșiatică, potrivit publicației Le Figaro.

Când bacteriile ajung la suprafață, în condiții specifice de mediu, culorile purpurii devin vizibile. „Când am văzut la știri, am crezut că este un montaj foto sau ceva de genul ăsta”, a declarat un turist.

Fenomenul este temporar

Chiar dacă această nuanță este un spectacol atrăgător pentru localnici și turiști, ea este temporară. Bacteriile vor reveni în cele din urmă la adâncimi mai mari, ceea ce va duce la dispariția culorii purpurii. Pentru cei care nu au avut ocazia să vadă lacul purpuriu, există totuși șansa de a-l revedea, deoarece acest fenomen a mai avut loc și în anii precedenți, în 2020 și 2021.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *