Filmul preotului în care apar Loredana Groza, fiul lui Alain Delon, Mickey Rourke și Dorel Vișan a ajuns pe internet ca propagandă VIDEO

RMAG news

“21 de Rubini” este un film care a stârnit multe discuții și controverse în societatea românească.

“21 de Rubini”, un film controversat

Regizat de preotul Ciprian Mega, filmul oferă o radiografie a României la 34 de ani după Revoluție, punând accent pe corupția din rândul politicienilor și ierarhilor, influența serviciilor secrete și problemele morale ale societății.

Cu toate că a fost primit bine de public, pelicula a fost boicotată de autorități și cenzurată în mai multe locuri. Distribuția include nume cunoscute precum Mickey Rourke, Anthony Delon și Dorel Vișan, iar performanțele actoricești, în special cea a lui Vișan, au fost apreciate.

Filmul a fost folosit și în propaganda, atât în România, cât și în Republica Moldova, pentru a influența percepția publică asupra Bisericii Ortodoxe Române și a relațiilor dintre cele două țări. “21 de Rubini” rămâne un subiect fierbinte, care invită la reflecție și dezbatere asupra multor aspecte ale societății contemporane.

Propagandă sau nu?

După o lungă perioadă în care a acuzat dificultăți în distribuirea filmului său către publicul larg în România, preotul Ciprian Mega a luat o decizie radicală: a publicat integral pelicula „21 de rubini” pe contul său de YouTube. Lungmetrajul, realizat în Oradea și îmbinând talentul unor actori precum Loredana Groza, fiul lui Alain Delon, Anthony Delon, Mickey Rourke și Dorel Vișan, a fost difuzat în premieră pe Realitatea TV în a doua zi de Paști. După această premieră televizată, filmul a devenit disponibil online, gratuit, pe canalul regizorului Ciprian Mega.

„Avem o veste bună, pentru cei care nu au reușit să vadă filmul «21 de Rubini», la Realitatea TV, a doua zi de Paști! Filmul se poate vedea online, gratuit, începând de astăzi, pe canalul de YouTube al regizorului, Ciprian Mega. Vă mulțumim pentru interes și susținere!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a filmului.

Cu toate acestea, producția nu a fost lipsită de controverse, fiind acuzată că ar avea un caracter propagandistic, sugerând corupția din Biserica Ortodoxă, din administrația și justiția din România, precum și influența și interesele puterilor occidentale în țară.

Mai mult decât atât, participarea preotului Mega la Festivalul Internațional de Film de la Moscova a stârnit critici acerbe, fiind condamnată de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei și de Episcopia Ortodoxă din Oradea. Preotul Mega a răspuns acestor critici afirmând că nu dorește să adere la un narativ doar pentru a fi „frecventabil” și că își slujește țara așa cum simte că trebuie să o facă, chiar și într-un context tensionat la nivel geopolitic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *