Format nou pentru turneul final al Billie Jean King Cup, la care s-a calificat și România

Format nou pentru turneul final al Billie Jean King Cup, la care s-a calificat și România

Turneul final al Billie Jean King Cup, la care va fi prezentă și România, se va desfășura din 2024 într-un format cu tablou eliminatoriu, nu într-un sistem cu grupe, conform anunțului făcut de Federația Internațională de Tenis, transmite GSP.

 

Format nou pentru turneul final al Billie Jean King Cup

 

BJK Cup, competiția echivalentă unui campionat mondial de tenis feminin, s-a desfășurat într-un sistem cu grupe până în 2023 inclusiv. Începând cu ediția de la Sevilla din 2024, formatul va fi de tip tablou eliminatoriu (piramidă).

Primele patru țări cu statut de cap de serie nu vor juca în optimi, ci vor intra în competiție direct din sferturile de finală.

Optimile sunt programate pentru intervalul 12-14 noiembrie 2024. Sferturile vor avea loc pe 15-17 noiembrie, semifinalele pe 18-19 noiembrie, iar finala va fi jucată pe 20 noiembrie.

Astfel, turneul final al BJK Cup se va juca într-un sistem similar cu cel din Cupa Davis. De altfel, va exista și o suprapunere între cele două competiții, având în vedere că runda finală a Cupei Davis va avea loc între 19 și 24 decembrie, tot în Andaluzia, la Malaga.

 

La ediția din 2024 s-a calificat și România

 

România s-a calificat în premieră la turneul final al BJK Cup, după o victorie dramatică în barajul cu Ucraina. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian și-au pierdut meciurile din prima zi, dar s-au impus în a doua zi atât în duelurile de simplu, cât și la dublu, câștigând disputa cu 3-2 la general.

La ediția din 2024 participă 12 țări, iar România ocupă locul 11. Primele patru favorite sunt Canada, Cehia, Italia și Australia.

Tragerea la sorți va avea loc pe 30 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *