Franța – Canada 0-0, netransmis în primele 10 minute din decizia lui Emmanuel Macron! Probleme mari pentru „cocoși” înainte de EURO 2024

Franța – Canada 0-0, netransmis în primele 10 minute din decizia lui Emmanuel Macron! Probleme mari pentru „cocoși” înainte de EURO 2024

EURO 2024 întră în linie dreaptă, iar majoritatea echipelor deja și-au încheiat ciclurile de pregătire. Cu doar patru zile înainte de debutul dintre Germania – Scoția, francezii au disputat un ultim amical.

Emmanuel Macron a atras furia francezilor

„Cocoșii galici“ au remizat cu o echipa bună a Canadei, scor 0-0, chiar înainte de debutul la EURO 2024. Meciul a interferat cu un eveniment pe plan politic în Franța, cauzat indirect de Emmanuel Macron.

Președintele Franței a pornit o adevărată tevatură politică, după ce a dizolvat Parlamentul francez. Principalul motiv sunt rezultatele slabe obținute de alianța politicianului la guvernarea statului.

Marine Le Pen, o cunoscută politiciană de extremă dreapta, a câștigat alegerile europene din Hexagon. Rassemblement Național a obținut 32% din voturi, fiind aproape dublu decât coaliția susținută de Macron.

Postul de televiziune TF1 a decis întârzierea transmisiunii televizate a meciului disputat la Bordeaux. Suporterii francezi nu au fost de acord cu decizia președintelui Macron, atrăgându-le furia.

Indiferent de scandalurile de pe plan politic, francezii au fost în fața televizoarelor pentru a-i vedea pe „Les Bleus“. Partida a atras 4,4 milioane de telespectatori unici, cu 0,6 milioane mai puțin decât Franța – Luxemburg.

Franța, meci timid înainte de EURO

Franța a avut o evoluție nu foarte convingătoare, unde lipsa golurilor s-a resimțit puternic, dar și a creației. Canada a forțat, dorind să obțină un rezultat bun împotriva „Les Bleus“, astfel că a terminat la egalitate.

Cele mai mari ratări ale gazdelor au fost notate prin Marcus Thuram, N’Golo Kante sau noul transfer al Realului, Kylian Mbappe. Francezii se pregătesc de EURO, într-o grupă cu Austria, Olanda și Polonia.

În schimb, canadienii se pregătesc și ei de un turneu major, chiar în Copa America, împotriva lui Lionel Messi. Celelalte contracandidate din grupă sunt naționalele Peru și Chile, cotate cu șanse mici la trofeu.