Furtunile și ploile abundente creează probleme în România. Inundații în mai multe localități. Casă de Pensii sub ape. Video

Furtunile și ploile abundente creează probleme în România. Inundații în mai multe localități. Casă de Pensii sub ape. Video

Probleme majore în mai multe localități din România din cauza furtunilor și a ploilor abundente din ultimele ore. S-au raportat inundații în mai multe localități din nordul țării.

Inundații în mai multe localități din România din cauza furtunilor și a ploilor abundente. Casa de Pensii și Palatul de Justiție din Baia Mare, sub ape

Mai mult de jumătate de țară se află în acest moment sub o alertă generală cod galben de furtuni violente, vijelii, grindină, căderi de grindină și cantități importante de apă.

La orele după-amiezii, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări nowcasting cod galben, portocaliu și chiar roșu de fenomene severe imediate. Cele mai afectate au fost județele din nordul țării.

În județul Maramureș, o ploaie torenţială care a durat aproape două ore a inundat mai multe străzi, subsolurile şi curţile unor firme şi instituţii publice din municipiul Baia Mare. A fost solicitată intervenţia pompierilor pentru evacuarea apei.

Pe site-urile de socializare au apărut imagini cu sediul unei Case de Pensii inundat. Angajații instituției și pompierii au intervenit pentru a scoate apa din locație. Sub apă a fost și Palatul de Justiție.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice din ultimele ore, pompierii militari intervin cu autospecialele şi motopompele din dotare pentru evacuarea apei din subsolurile mai multor clădiri şi case de locuit din municipiul Baia Mare, str. Hortensiei, Bulevardul Republicii, str. Minerilor, str. Arinului, str. Petofi Sandor“, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Adriana Şanta, citată de Agerpres.

Inundațiile au lovit și județul vecin, Satu Mare

Ploile abundente căzute în ultimele ore au lovit și județul vecin, Satu Mare. Au apărut imagini cu străzi pline de apă în municipiul Satu Mare, după precipitațiile abundente care s-au abătut asupra orașului, marți, 11 iunie.

Un pasaj din oraș a fost inundat. Apa a acoperit partea carosabilă, după ce canalizarea nu a mai făcut față cantităților importante de precipitații. Probleme au fost și în comuna Cămărzana din județul Satu Mare.

Aici, curțile și grădinile oamenilor sunt sub ape din cauza ploilor abundente. Ploile au creat probleme și în alte localități din județ, dar și în municipiul Satu Mare. De notat că Satu Mare se află sub cod galben de vreme severă. Avertizarea este valabilă până marți seara, iar meteorologii anunță vijelii și grindină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *