Haos pe aeroportul Otopeni. ANPC a închis mai multe magazine. Nereguli pe bandă rulantă au fost descoperite

Haos pe aeroportul Otopeni. ANPC a închis mai multe magazine. Nereguli pe bandă rulantă au fost descoperite

Magazinele din Aeroportul Otopeni au intrat în vizorul ANPC. Comisarii au verificat mai multe unități comerciale și au descoperit fel de fel de nereguli. În urma controalelor, au fost aplicate amenzi de 370.000 de lei.

ANCP a controlat 26 de operatori economici care își desfășoară activitatea în Aeroportul Otopeni

În urmă cu două săptămâni, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au verificat mai mulți operatori economici din Aeroportul Otopeni din București. În urma celei de-a doua vizite de azi, au fost descoperite mai mult nereguli, ceea ce i-a determinat pe comisari să aplice sancțiuni și amenzi.

Operatorii economici care își desfășoară activitatea în zona pentru consumatori au fost sancționați în funcție de neregulile găsite. Amenzile aplicate se ridică la valoarea de 370.000 de lei.

Potrivit comunicatului oferit de ANPC, controalele au avut loc la finalul lunii mai. Au fost verificate atât punctele care comercializau produse alimentare, cât și cele care comercializau produse nealimentare. Inclusiv casele de schimb valutar și punctele de închirieri auto au fost controlate de ANPC.

Tot atunci, reprezentații ANPC au dispus măsuri complementare de remediere a neregulilor. Ba mai mult, au stabilit și un termen în care acestea trebuie îndeplinite.

”Au fost verificate modul de desfăşurare a activităţii comerciale şi condiţiile şi serviciile puse la dispoziţia consumatorilor de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. (…) În urma neregulilor constatate, în acel moment, comisarii ANPC au dispus măsuri complementare de remediere a acestora.”, arată comunicatul ANPC.

Reprezentanții ANPC au aplicat amenzi și au dispus închiderea a 11 operatori economici

Azi, 10 iunie 2024, reprezentații ANPC au revenit în Aeroportul Otopeni pentru a vedea dacă au fost respectate măsurile impuse la finalul lunii mai. Controalele au fost efectuate la 26 de operatori economici, iar sancțiunile aplicate au fost de ordinul sutelor de mii de lei.

În urma neregulilor sesizate, reprezentații ANPC au aplicat 31 de amenzi contravenționale, iar cuantumul lor este de 367.500 de lei. De asemenea, au fost interzise comercializării produse de peste 130.000 de lei.

Reprezentanții ANPC au dispus închiderea a 11 puncte de lucru din Aeroportul Otopeni. Acestea își vor putea relua activitatea după ce își vor remedia neregulile.

Printre cele mai des întâlnite nereguli se numără folosirea vitrinelor neigienizate, nerespectarea temperaturii recomandate în cazul produselor congelate sau utilizarea spațiilor de depozitare murdare. Controalele ANPC au ca scop protejarea consumatorilor și alinierea operatorilor economici la standardele de igienă și nu numai.

”Ne dorim ca toți consumatorii să fie pe deplin protejați. Operatorii economici trebuie să înțeleagă că acțiunile de consiliere, desfășurate în spiritul legii, sunt la fel de importante. Controalele ANPC reprezintă demersul legal și firesc al verificării măsurilor dispuse în cadrul acestora.”, a declarat Sebastian Hotca, preşedintele interimar ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *