Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

Idei și trucuri utile pentru a face cea mai bună rețetă de mucenici fierți

În România, gospodinele prepară două tipuri de mucenici, cei moldovenești și cei muntenești. Primii arată ca un colac cu miez de nucă şi miere, iar cei muntenești sunt fierți în apă cu mirodenii şi nucă. În rândurile de mai jos îți dezvăluim secretul mucenicilor muntenești.

Multă lume nu știe câtă apă se pune la o pungă de mucenici. Aceasta este o întrebare frecventă în cazul celor care doresc să pregătească această rețetă tradițională potrivită pentru sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici. Ei bine, ca regulă generală, la o pungă de mucenici din comerț se adaugă nu mai puțin de trei litri de apă.

Rețetă de mucenici fierți cu nucăIngredienteo pungă de mucenicitrei litri de apă500 de grame de zahăro linguriţă esenţă de vaniliecoajă rasă de la o lămâiecoajă rasă de la o portocalăun baton scorţişoarăo jumătate de linguriţă scorţişoarăo jumătate de linguriţă sare500 de grame de nucă măcinată măruntmiere pentru servireMod de preparare

Mai întâi de toate, se pune apa la fiert împreună cu zahărul, coaja de lămâie şi portocală, batonul de scorţişoară, esenţa de vanilie şi sarea. Oala se lasă pe foc până când se topeşte zahărul.

Ulterior, se strecoară coajă rasă de la lămâie și portocală. Mai departe, oala se pune din nou pe aragaz și se pun mucenicii. Atenție! Nuca nu se adaugă niciodată în timp ce compoziția se fierbe, deoarece zeama se va înnegri.

Mucenicii se lasă la fiert circa o jumătate de oră, după care se lasă să se răcească. La final se presară deasupra nuca măcinată și scorțișoară. Mucenicii se pot servi atât calzi, cât și reci, în funcţie de preferinţe. 

SURSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *