Incendiu la Palatul Versailles, care va găzdui evenimente în cadrul Jocurilor Olimpice | VIDEO

Incendiu la Palatul Versailles, care va găzdui evenimente în cadrul Jocurilor Olimpice | VIDEO

Un incendiu a izbucnit marţi la Palatul Versailles, conducând la evacuarea vizitatorilor într-unul dintre cele mai aglomerate obiective turistice din Franţa. Incendiul a fost stins între timp, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

„Pompierii au sosit. Nu mai este fum, nu mai sunt flăcări şi nu există pagube la colecţia” palatului, a precizat purtătorul de cuvânt.

Incendiul a izbucnit într-o zonă a acoperişului unde se efectuau lucrări de renovare, a adăugat el.

🔴⚡️Alerte – Le château de #Versailles a été évacué. De la fumée se dégage du toit de l’édifice selon des témoins. Les pompiers sont sur place. – témoins pic.twitter.com/YIpp4QqfEq

— La Plume Libre (@LPLmedia) June 11, 2024

Palatul, construit în secolul al XVII-lea pentru regele Ludovic al XIV-lea, a fost principala reşedinţă regală până la Revoluţia Franceză şi răsturnarea monarhiei, în 1789. În prezent, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Franța, fiind vizitat de peste şapte milioane de persoane anual. În această vară, Palatul Versailles va găzdui evenimentele ecvestre de la Jocurile Olimpice.

În 2019, un incendiu a mistuit acoperişul Catedralei Notre-Dame din Paris. Flăcările au cuprins turla şi au fost la un pas să distrugă clopotniţele principale. În întreaga lume, telespectatorii au privit cu groază cum clădirea medievală era mistuită de flăcări, transmite Reuters.