Înghețata de afine, desertul perfect pentru vară. Rețeta simplă pe care o poți prepara la tine acasă

Înghețata de afine, desertul perfect pentru vară. Rețeta simplă pe care o poți prepara la tine acasă

Înghețata de afine, făcută în casă: rapidă și delicioasă. Descoperă cum poți pregăti cu ușurință acest desert delicios chiar în propria ta bucătărie!

Înghețata de afine, desertul perfect pentru vară. Rețeta simplă

Nimic nu se compară cu gustul și prospețimea unei înghețate de afine făcute în casă. Mai ales în zilele toride de vară, când temperaturile ajung la cote maxime.

Afinele sunt fructe de sezon și sunt recoltate, de obicei, din iunie până în august. Ele sunt extrem de apreciate de consumatori, în special pentru beneficiile lor nutriționale și gustul lor delicios.

Afinele sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Incluse într-o dietă echilibrată, acestea pot reduce riscul de boli cardiovasculare și susțin sistemului imunitar.

Rețeta pentru înghețata de afine este atât de simplă încât poate fi făcută chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de 300 grame de afine și câteva ingrediente de bază, pe care le găsești cu ușurință la magazin.

Ingredientele necesare pentru înghețata de afine sunt:

300 grame de afine
200 grame mascarpone
200 grame frișcă grasă
100 grame zahăr

Mod de preparare

Pentru început, afinele trebuie spălate bine cu apă și lăsate să se scurgă într-o sită. După, pasează afinele în blender până obții o pastă fină. Într-un bol, amestecă brânza mascarpone, smântâna și zahărul până compoziția devine uniformă, apoi adaugă pasta de afine și amestecă din nou până obții o textură omogenă.

Transferă amestecul într-o tavă și lasă-l la congelator timp de aproximativ două ore. Amintintește-ți să-l scoți la fiecare jumătate de oră pentru a-l amesteca câteva minute. Pune un timer de 30 de minute.

Pe lângă afine, pot fi adăugate alte fructe de pădure precum zmeura, căpșuni, mure, coacăze, etc. Nu este recomandat să consumați cantități foarte mari de înghețată deoarece conținune un aport de grăsimi. Țineți cont de acest lucru în funcție de dieta pe care o urmați.

Înghețata de casă are un termen de valabilitate mai scurt decât cea cumpărată din magazin, deoarece nu conține conservanți și potențiatori de aromă. Din acest motiv, trebuie consumată în maximum șapte zile de la preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *