Învață să fii fericit de la cofondatorul Apple: Ce sfaturi are Steve Wozniak pentru fiecare dintre noi

RMAG news

La ceremonia de absolvire a Universității din Colorado de la Boulder, Steve Wozniak, cofondatorul Apple, a oferit absolvenților o lecție prețioasă despre abordarea problemelor cu o mentalitate constructivă.

În stilul său caracteristic și cunoscut de cei care mânâncă tehnologie pe pâine, Wozniak a prezentat o formulă simplă, dar destul de sănătoasă, pentru crearea fericirii personale: fericirea este egală cu zâmbete minus încruntări.

Recomandarea lui Steve Wozniak

Steve Wozniak a subliniat faptul că în viață și în afaceri, dificultățile vor apărea inevitabil. Totuși, esențial este modul în care reacționăm în fața acestor provocări.

În loc să ne pierdem timpul simțindu-ne vinovați sau frustrați pentru ceva ce deja s-a întâmplat și nu putem repara, Wozniak ne îndeamnă să ne concentrăm asupra pașilor constructivi pe care îi putem întreprinde pentru a depăși obstacolele.

Pentru a reduce încruntările, este important să evităm certurile cu colaboratorii noștri pentru că, până la urmă, ele nu aduc nimic bun la pachet.

Wozniak a menționat că în majoritatea disputelor, nu există întotdeauna o persoană care să aibă întotdeauna dreptate și alta care să aibă întotdeauna o părere greșită.

În timp ce Wozniak și cofondatorul său, Steve Jobs, au colaborat în cadrul Apple, rareori au avut dispute, chiar dacă, într-un final, colaborarea lor a luat sfârșit.

Cum a reușit să-i facă față lui Steve Jobs

Într-o apariție recentă la un podcast cunoscut, Wozniak a mărturisit că, deși ar fi putut avea diferențe de opinie, rar i-a spus lui Jobs că a greșit, preferând să găsească soluții constructive în circumstanțe extreme. Evident, asta a dus la creșterea stimei de sine a lui Jobs, cel despre care se spunea că nu ar fi fost întocmai cel mai „umil” om de pe fața pământului.

Dacă vrei, filozofia lui Steve Wozniak ne îndeamnă să adoptăm o atitudine pozitivă față de viață și să găsim soluții constructive în fața provocărilor, oricât de teoretic ar suna acest lucru. Evident că acest lucru nu va fi mereu încununat cu succes, însă măcar încercăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *