Locul din România în care trebuie să ajungi neapărat. Simți cum intri într-o altă lume

Locul din România în care trebuie să ajungi neapărat. Simți cum intri într-o altă lume

Locul din România unde vei uita de toate problemele. Pare desprins dintr-o altă lume, iar soarele răsare și apune din ape. Vei fi captivat de o rețea de canale și lacuri, păduri și insule și vei simți că ai ajuns într-o lume de basm.

Locul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață

Dacă nu ai ajuns niciodată în Delta Dunării, acesta este locul din România în care vei păși într-o altă lume. În satele de aici se poate ajunge prin canalele de acces, care par neatinse de trecerea timpului.

Lipovenii încă mai gătesc borșul rusesc pe foc în aer liber până târziu în toamnă. Cei care ajung aici străbat cu barca un labirint format prin căi de acces înguste, pe lângă plauri acoperiți cu stuf și păduri scufundate și colonii de pelicani și cormorani care încearcă să prindă pești.

Pentru a începe o aventură în Delta Dunării, punctul de plecare este Tulcea. Orașul este la fel de vechi precum Roma, iar de aici se pot planifica excursii către mai multe destinații.

Dacă ajungi în această zonă superbă din România poți opta să te plimbi câteva ore cu șalupele pe canalele și ghiolurile ce duc către Sulina. Poți să te bucuri și de peisajele din „pădurea scufundată”.

Este vorba despre un canal format printre sălcii, unde pot fi admirate mai multe specii de păsări. Poți să alegi, odată ajuns în Delta Dunării, să mergi către Grindul Lupilor către lacul Coșnei și grindurile pustii de la Ranec, în direcția mării, de la Capul Midia până în Sahalin.

Pe de altă parte, există și traseul către Razim spre Capul Dolosman, o imensă faleză de piatră peste care se ridică zidurile înfricoșătoare ale cetății Argamum. Și acestea nu singurele atracții.

Numeroase specii de plante și păsări pot fi admirate

Un alt loc de vizitat din Delta Dunării este Padurea Caraorman. Tradusă din turcă, denumirea înseamnă „pădurea neagră”, dar localnicii o cunosc drept „pădurea bântuită”. Aici, stejarii cresc din nisip și sunt încolăciți de liane lungi de 25 de metri.

Turiștii pot admira numeroase specii de plante: iederă, hamei, curpen dar și viță de vie sălbatică, dar și arbori rari. Din această categorie fac parte ulmi, plopi albi si negri, arini, sau la frasinii pufoși. În plus, în Delta Dunării au apărut noi păsări și animale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *