Locul din România pe care nimeni nu l-a explorat până acum integral. Ce mistere ascunde 

Locul din România pe care nimeni nu l-a explorat până acum integral. Ce mistere ascunde 

În România sunt multe peisaje care îți taie respirația prin frumusețea lor. De asemenea, sunt încărcate de mister, mai ales cele care nu au fost explorate în întregime. Cercetătorii nu au reușit până în prezent să le descopere pe unele, în toată profunzimea lor.

Ce loc misterios din România nu a fost explorat în întregime

Dacă vei trece zilele acestea prin județul Gorj nu ezita să iei la pas natura sălbatică. Aceasta se poate îmbina perfect cu adrenalina, căci în anumite locuri se pot experimenta momente unice, de povestit peste ani. De altfel, poți deveni un mic cercetător.

Ai auzit de Cheile Galbenului? Un drum pitoresc din comuna Baia de Fier, din județul Gorj, care este o adevărată enigmă. La fiecare pas pare că mai trebuie să descoperi câte ceva, căci până în prezent zona nu a fost evaluată integral.

Grote, diferite poteci care te duc în locuri spectaculoase, chiar și în rezervații științifice, stânci sunt doar o parte din ceea ce poți vedea în Cheile Galbenului. Nu mai spunem de Peștera Muierilor, căci este deja celebră în întreaga țară.

Dacă vii în Cheile Galbenului nu omite Grota Corbului. Nu multă lume știe de ea. De altfel, deasupra Peșterii Muierilor priveliștea este la fel de uimitoare, iar următoarea oprire după aceasta este Peștera Iedului, care este parte din complexul carstic Olteț-Galbenul.

De ce a fost închisă Grota Corbului

Grota Corbului a fost închisă cu ani în urmă, din cauză că vizitatorii au vandalizat-o. Adică au plecat acasă cu bucăți din stalactite și stalagmite. În prezent, nu mai face parte dintr-un circuit turistic și a fost lăsată ca arie naturală protejată.

”Prin aceste găuri subterane au trecut fie turişti, fie localnici. După cum şi Peştera Muierilor are legenda că adăpostea în vreme de restrişte locuitorii din zonă. Probabil tot aşa s-a ajuns şi acolo. E închisă efectiv cu gratii şi lacăt astfel încât să încercăm să conservăm cât mai mult din acest spaţiu”, a declarat Gabriel Dan Chiriac, director de club montan, potrivit Observator.

Peste 20 de trasee de via ferrata sunt disponibile pentru turiștii dornici de un strop de adrenalină până în vârf de munte. Dincolo de acestea, cea mai cunoscută peșteră din Cheile Galbenului este Peștera Muierilor, care atrage anual zeci de mii de vizitatori.

Please follow and like us:
Pin Share