Locul unic în România care e celebru în toată lumea. I se mai spune și Lacul cu mușchi, iar turiștii vin aici să vadă o adevărată minune a naturii

Locul unic în România care e celebru în toată lumea. I se mai spune și Lacul cu mușchi, iar turiștii vin aici să vadă o adevărată minune a naturii

Locul unic în România care e celebru în toată lumea atrage turiștii ca un magnet. I se mai spune și Lacul cu mușchi și a generat mare interes în ultima perioadă. Poate fi considerat o minune a naturii.

Locul unic în România care e celebru în toată lumea

Cei care vor să aibă parte de o experiență memorabilă nu trebuie să meargă în străinătate. Și la noi în țară se găsesc numeroase obiective turistice, dar și locuri parcă rupte dintr-un basm.

Locul unic în România care e celebru în toată lumea este unul dintre ele. Este vorba despre rezervația naturală Tinovul Mohoș, din Harghita. Plantele carnivore au înflorit deja, iar ce vei vedea aici te va surprinde.

Această rezervație este una unică și se află în apropiere de Lacul Sfânta Ana. Iar turiști din toate colțurile lumii ajung aici. O plantă vedetă în această perioadă a înflorit recent și generează interes.

Este vorba despre o plantă carnivoră. „O plantă carnivoră denumită Roua Cerului, care, în esenţă, foloseşte o capcană hibridă în a prinde insecte şi în a supravieţui”, a spus Dosa Levente, director rezervație, conform observatornews.ro.

Ce are așa de special această plantă? Ea se hrănește cu insecte, chiar dacă acestea sunt chiar de 20 de ori mai mari decât ea. Totodată, planta are niște tentacule acoperite cu picături de sevă otrăvitoare.

I se mai spune și Lacul cu mușchi

Locul unic în România care e celebru în toată lumea oferă și alte experiențe. Aria este una protejată, iar turiștii merg pe deasupra unui lac, pe o cărare de lemn. Și nu puțini sunt cei care au rămas surprinși de ceea ce au putut să vadă aici.

Tinovul Mohoş este cu adevărat o zonă care merită să fie vizitată măcar o singură dată. Iar copiii merg des și ei în excursii în această zină pentru a se bucura de o experiență cu adevărat inedită.

Taxa de acces în această rezervație este de 40 de lei pentru fiecare mașină. În această sumă se încadrează și un ghid autorizat, dar și coborârea până la Lacul Sfânta Ana. Iar turele sunt destul de dese, astfel că oricine poate să vină aici fără griji.

„Avem ghizi de serviciu, care pornesc turele din oră în oră, la fiecare şi un sfert”, a adăugat Dosa Levente. Acesta a mai subliniat și faptul că multe dintre plantele care se găsesc aici nu pot fi văzute în alte părți din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *