Marcel Ciolacu, despre introducerea de taxe noi după alegeri. ”Va fi o reformă fiscală”

Marcel Ciolacu, despre introducerea de taxe noi după alegeri. ”Va fi o reformă fiscală”

Marcel Ciolacu este pe cai mari după ce partidul său, în alianță cu PNL, a obținut peste 50% la alegerile locale și europarlamentare. În aceste condiții, premierul României a avut puterea să comenteze informația conform căreia românii trebuie să se aștepte la noi taxe și impozite în 2024, spre finele anului.

Marcel Ciolacu, despre introducerea de taxe noi după alegeri

Totodată, Marcel Ciolacu a dezvăluit că asupra sa s-a făcut o ”presiune imensă” ca să mărească TVA-ul, însă a refuzat categoric acest lucru. În spațiul public se vorbește despre faptul că după finele alegerilor coaliția de guvernare va crește masiv taxele și impozitele, lucru care nu era posibil în an electoral, pentru că ar fi supărat votanții, conform Digi 24.

Cu toate acestea, Marcel Ciolacu vorbește despre o reformă fiscală, așadar oamenii nu ar trebui să își facă griji că vor plăti taxe mai mari. ”Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe.

Eu ce am promis şi dumneavoastră şi românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF după 30 şi ceva de ani când nimeni nu a făcut-o. Avem, în afară de bază, 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu şi momentan avem încasările pe care le-am aşteptat.

Cu adevărat am încurajat foarte mult investiţiile şi de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ţinem într-un echilibru. Nu vorbim de noi taxe şi eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim ministru.

Marcel Ciolacu refuză categoric să mărească taxele și impozitele

Asta, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% şi era asumat unul de 5,7% şi am închis cu 5,6 – 5,5%. Am scos anumite excepţii”, a declarat premierul Ciolacu. Cât despre presiunea enormă făcută asupra sa pentru a crește TVA, Marcel Ciolacu a dezvăluit că nu a acceptat niciodată acest scenariu.

”Vă spun un singur lucru, pe mine, ca şi prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă ca să măresc TVA şi am refuzat acest lucru pentru că este total incorect iarăşi cei cu venituri să contribuie la acest efort comun.

Nu este corect. Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente şi medicamente. Asta ar duce la o creştere a inflaţiei. Când ai ajuns cu inflaţia în jur de 1% poţi să te gândeşti la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo de obicei se acţionează în alte zone”, a explicat Marcel Ciolacu.

După ce a spulberat competiția la alegerile europarlamentare și locale, PSD se pregătește acum de alegerile prezidențiale. Rămâne de văzut dacă Marcel Ciolacu va fi alesul, sau dacă va prefera să colaboreze cu Nicolae Ciucă din perspectiva de premier PSD – președinte PNL.