Medicul Adrian Marinescu, despre starea lui Florin Piersic: Nu vorbim de o infecţie nosocomială. Degeaba vii cu orice antibiotice, dacă ai o proteză infectată

Medicul Adrian Marinescu, despre starea lui Florin Piersic: Nu vorbim de o infecţie nosocomială. Degeaba vii cu orice antibiotice, dacă ai o proteză infectată

Directorul medical al Spitalului „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, a declarat marți, 14 mai, că Florin Piersic, care este internat la Spitalul Foișor de săptămâna trecută, nu numai că se ridică singur din pat, ci poate chiar sta în picioare dacă are sprijin, dar este un „pacient fragil” și nu se pune problema să fi contractat o bacterie în spitalele unde a fost internat.

„Din fericire, nu numai că suntem încrezători, ba chiar avem motive să ne gândim că evoluţia a fost bună şi postoperator, şi pe partea de proces infecţios şi lucrurile sunt echilibrate. Până la urmă, este vârsta, care e o realitate, sunt bolile cronice şi nu vorbim doar de cele cardiace, în aşa fel încât din punctul meu de vedere e un pacient fragil, care poate să pună probleme. Trebuie lucrat pas cu pas. Contează fiecare zi. Lucrurile trebuie gândite treptat, pas cu pas, monitorizat din toate punctele de vedere şi să sperăm că vom ajunge la ceea ce toţi ne dorim”, a spus medicul Adrian Marinescu la Medika TV, potrivit news.ro.

Întrebat dacă actorul mai are la genunchi acel dispozitiv care ţine locul protezei, Marinescu a răspuns afirmativ.

„Sigur că da, la asta s-a referit intervenţia. Nu înseamnă că dacă nu e proteza definitivă, lucrurile nu pot să meargă la perioada de recuperare, pentru că nu numai că se ridică la marginea patului, cu sprijin poate să stea în picioare. Sperăm să fie o evoluţie bună”, a spus doctorul, care a mai adăugat că recuperarea lui Florin Piersic a început.

Medicul a explicat că nu a fost vorba despre o infecţie nosocomială cu un germene multirezistent în cazul actorului de 88 de ani și că „degeaba vii cu orice antibiotice, dacă ai, de exemplu, o proteză infectată”.

„Nu este un germene multirezistent sau agresiv care să dea infecţia. Singura bacterie care a apărut în analize a fost acel stafilococ. Acesta nu numai că este cuminte şi nu pune problema de agresivitate, dar el îşi păstrează sensibilitatea la antibiotice. E important că nu e un germene multirezistent, nu e un germene de spital, nu vorbim de o infecţie nosocomială”, a mai spus Marinescu.

Părerea medicului confirmă afirmațiile ministrului sănătății, Alexandru Rafila, cel care a afirmat pe 9 mai că Piersic nu a luat o infecție nosocomială în spital.

Evoluția stării de sănătate a lui Florin Piersic

Marelui actor i s-a făcut rău la finalul unui spectacol susținut la Cluj, la finalul lunii aprilie. El a fost dus de urgență la spital, iar medicii au stabilit că avea o infecție la un genunchi, care s-a extins.

Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar Cluj-Napoca pe 29 aprilie, iar apoi a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici. Pe 7 mai, medicii clujeni au decis să îl transfere la Institutul „Matei Balș” din București.

Pe 8 mai, Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj-Napoca, a spus că Piersic a suferit o infecţie generalizată în sânge, adică septicemie, „care îi poate pune viața în pericol”. Adrian Marinescu, director medical la „Matei Balș”, a declarat însă că viața actorului nu este în pericol.

Pe 9 mai, Florin Piersic a fost operat la Spitalul de ortopedie Foișor pentru scoaterea protezei de genunchi, care a fost înlocuită cu una temporară „purtătoare de antibiotic”. Actorul fusese transferat de la Institutul Național „Matei Balș” cu „o stare generală gravă”.

Pe 10 mai, reprezentanții Spitalului Foișor au transmis pentru prima dată că Florin Piersic are o „evoluție lent favorabilă” a stării de sănătate, nu are febră, este cooperant și mănâncă singur.

Pe 11 mai, Spitalul Foișor a transmis că starea generală de sănătate a actorului se îmbunătățește și că s-a ridicat în picioare, la marginea patului, după mai multe săptămâni, iar progresul favorabil, care este unul lent, a fost confirmat zilele următoare.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *