Mihai Tudose spune că victoria lui Nicușor Dan „nu e ușor de înțeles” pentru PSD. „Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea”

Mihai Tudose spune că victoria lui Nicușor Dan „nu e ușor de înțeles” pentru PSD. „Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea”

Mihai Tudose, europarlamentar și vicepreședinte al PSD, a declarat că nu este ușor de înțeles pentru social-democrați de ce bucureștenii l-au ales pe Nicușor Dan pentru un nou mandat în funcția de primar general. Tudose a spus că victoria lui Dan a fost mai degrabă un vot împotriva candidatei PSD, Gabriela Firea, care se află procentual la mare distanță de Nicușor Dan.

Mihai Tudose: „Nu ne vine foarte uşor să înţelegem”

Mihai Tudose, vicepreședintele PSD, a afirmat, marți, că e greu de înțeles pentru social-democrați de ce Nicușor Dan a fost ales pentru un nou mandat de 40% din bucureșteni, în fața candidatei social-democrate, Gabriela Firea.

Potrivit rezultatelor parțiale oferite de Autoritatea Electorală Permanentă, marți, Nicușor Dan (independent) a obținut primul loc la alegerile din 9 iunie, cu un scor de 47,56% din voturi, cu mult înaintea Gabrielei Firea (PSD), care a obținut numai 22, 18%. Pe următoarele locuri vin Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 15,48%, Sebastian Burduja (PNL), cu 7,77% şi Mihai Enache (AUR), cu 3,04%.

„Recunosc că încă încercăm să înţelegem acest lucru. Nu ne vine foarte uşor să înţelegem ce au votat bucureştenii, de ce au votat 40% Nicuşor Dan. Chiar eu, unul, nu înţeleg şi, ca şi dumneavoastră, trăim majoritatea timpului în Bucureşti”, a declarat Mihai Tudose, la B1 TV, întrebat fiind dacă se aștepta la o asemenea diferență de scor între Dan și Firea.

„Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea”

Vicepreședintele PSD a spus că mai degrabă victoria lui Nicușor Dan a fost un vot al bucureștenilor împotriva Gabrielei Firea decât o susținere pentru primarul general. Mihai Tudose a spus și că PSD „acceptă jocul democratic”, adică votul Capitalei împotriva candidatei social-democraților, subliniind că partidul „este mulțumit” per total de rezultatele alegerilor.

„Aș spune că a fost un vot împotriva Gabrielei Firea. Doamna Gabriela Firea a fost beneficiara unui val negativ, unei emoții puternice negative acum patru ani, când știți ce era PSD ș.a.m.d. Acum chiar e de neînțeles, dar știți cum e, românii prin vot nu greșesc, așa s-au exprimat. Acceptăm jocul democratic”, a spus Mihai Tudose.

„PSD este mulţumit de rezultatul alegerilor, un scor foarte bun, suntem pe primul loc, am câştigat consiliile judeţene, aproape 26 astăzi, când stăm de vorbă, mai se numără, mai sunt contestaţii, primărie de sector la Sectorul 2, una în plus, deci suntem victorioşi”, a mai spus vicepreședintele PSD.