Mircea Lucescu a analizat naționala Ucrainei, prima adversară a României de la EURO 2024! Care sunt cele două mari calități ale vecinilor noștri: „Mult peste noi”

Mircea Lucescu a analizat naționala Ucrainei, prima adversară a României de la EURO 2024! Care sunt cele două mari calități ale vecinilor noștri: „Mult peste noi”

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai consacrați antrenori din istoria fotbalului, a analizat naționala Ucrainei, prima adversa a României de la turneul final ce va avea loc în Germania în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Care sunt cele două mari calități ale vecinilor noștri: „Mult peste noi”

Într-un interviu acordat pentru cei de la Golazo.ro, Mircea Lucescu, fostul antrenor care a făcut istorie pentru fotbalul din Ucraina, a vorbit despre principalele calități ale vecinilor noștri.

Tehnicianul, care a fost foarte aproape de o revenire la Rapid, a declarat că valoarea lotului Ucrainei este mult peste cea a lui Edi Iordănescu, iar asta s-ar putea dovedi un factor decisiv în confruntarea ce va avea loc pe 17 iunie, de la ora 16:00.

„Am cel puțin 12-13 jucători acolo, cu care am lucrat, pe care i-am antrenat, pe mulți eu i-am promovat, debutat. Primul: lotul e format din jucători de la doar două echipe, Șahtior și Dinamo Kiev.

Cei care sunt acum la aceste formații, dar și cei care sunt din Occident, tot de la cluburile acestea au plecat. Au omogenitate.

Omogenitate de joc, dar și emoțional-sentimentală. Sunt foarte apropiați, ceea ce le dă o forță extraordinară. Uitați-vă la ce echipe joacă fotbaliștii Ucrainei în Europa.

Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Benfica, Girona, locul 3 în Spania, alți doi în Premier League. Modul cum își promovează jucătorii tineri e senzațional, mult, mult peste România.

Academiile lor sunt mult mai bune decât cele de la noi, produc jucători pe bandă rulantă”, a declarat Mircea Lucescu pentru Golazo.ro.

Mircea Lucescu: „Ucraina de acum este peste cea din 2006”

Mircea Lucescu, fostul antrenor al celor de la Șahtar Donețk și Dinamo Kiev, este de părere că lotul naționalei de acum al Ucrainei este peste cel din 2006. În acel an, vecinii noștri au ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2006.

„Rebrov, ca jucător mi-a fost adversar, când eu eram la Șahtior. Era foarte cerebral, inteligent. El avea un fizic atipic pentru un atacant, dar statura l-a ajutat să-și dezvolte o tehnică bună.

Ca antrenor a acumulat deja experiență importantă. Cred că are vreo 5-6 titluri de campion câștigate, inclusiv în afara Ucrainei, la Ferencvaros, la Al Ain, în Emirate.

S-a maturizat, iar aportul lui sunt sigur că va ridica nivelul de joc al echipei, care oricum e sus. Practic, dintre toate echipele din Est care vor fi la acest European, Ucraina e cea mai bună.

E peste acea echipă(n.r. echipa din 2006 care a ajuns până sferturile de finală ale Campionatului Mondial) Motiv pentru care eu o văd capabilă să fie surpriza acestui Euro. O văd capabila să ajungă până în semifinale”, a mai declarat „Il Luce” pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *