Nici în IT nu-i mai bine. Sute de specialiști, dați afară de la acest gigant

RMAG news

Gameloft, companie IT cunoscută pentru producția și dezvoltarea de jocuri video, a luat decizia de a închide studioul din Cluj-Napoca, care a fost deschis acum 15 ani, și de a concedia sute de angajați.

„La nivel de companie, este esențial să evaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. În urma unei analize atente și pentru a răspunde cerințelor unei piețe în continuă schimbare, am considerat necesar să implementăm o reducere a forței de muncă.

Cum nu mai ești în siguranță nici măcar atunci când lucrezi în IT

Din păcate, această decizie ne-a condus la închiderea biroului nostru din Cluj și la concedierea celor 136 de angajați.

Nu a fost o decizie ușoară și suntem conștienți de impactul pe care îl va avea asupra angajaților afectați. Ne angajăm să lucrăm împreună cu ei, individual, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru situația lor”, a transmis Gameloft, potrivit economedia.ro.

Informația despre concedierile cu pricina a fost dezvăluită inițial de Doru Șupeală prin intermediul platformei Hacking Work, acesta fiind primul care a scris despre situația de la Gameloft, urmărind cu atenție evoluția sectorului IT din România.

Un angajat a transmis că, în data de 13 mai 2024, în urma unei întâlniri interne cu toți angajații de la studioul din Cluj-Napoca, aceștia au fost informați că studioul va fi închis definitiv, la decizia sediului central și a Vivendi.

„Pe data de 10 iunie vom primi preavizele, iar pe data de 10 iulie va fi ultima zi de lucru pentru cei 200+ angajați”, a transmis angajatul.

Nici biroul din București nu mai are viață lungă

Potrivit informațiilor obținute de Hacking Work de la surse independente, Gameloft intenționează să renunțe complet la biroul său din România și să transfere întreaga activitate desfășurată aici către Asia, ceea ce face foarte probabil ca biroul din București al Gameloft să fie, de asemenea, închis în viitorul apropiat.

„Suntem una dintre companiile care au fost pionierat dezvoltarea de jocuri pe piața din România. Ne propunem să ne menținem poziția aici. Studioul nostru din București și cei 289 de angajați ai săi rămân un activ important în lista studiourilor Gameloft. În prezent, studioul lucrează la o serie de proiecte”, a transmis, de asemenea, Gameloft pentru Economedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *