Nicușor Dan, planuri pentru localele din 2028. ”Îmi doresc și un al treilea mandat”

Nicușor Dan, planuri pentru localele din 2028. ”Îmi doresc și un al treilea mandat”

Nicușor Dan a explicat faptul că, deocamdată, prioritățile sale se concentrează asupra Bucureștiului, motiv pentru care și-ar dori și un al treilea mandat și nu se gândește să candideze la prezidențiale sau pentru orice altă funcție politică.

Nicușor Dan, planuri pentru localele din 2028

Primarul general al Bucureștiului a declarat că „proiectele și restanțele Bucureștiului sunt multe” și că, în principiu, în 2028 își dorește să candideze pentru al treilea mandat.

„În principiu, îmi doresc și un al treilea mandat pentru că proiectele Bucureștiului sunt multe și restanțele Bucureștiului sunt multe și dacă facem comparație cu orașe chiar românești din vestul țării, e o diferență.

Dar ce se va întâmpla peste 2, 3, 5, 10 ani, mai vedem.

Eu ce am spus este că 2024 a fost pentru Primăria București, în principiu, în 2028, îmi doresc un nou mandat pentru Primărie, dar lucrurile se mai pot schimba”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), Nicușor Dan, candidat independent, a câștigat duminică un nou mandat de primar general al Bucureștiului, obținând, conform celor mai recente rezultate parțiale, 48,26% dintre voturi.

De ce s-a inundat Capitala

Chestionat asupra efectelor pe care le-a avut ploaia abundentă de joi seara, Primarul general a afirmat că inundaţiile care apar din cauza căderilor mari de precipitații într-un timp foarte scurt nu pot fi evitate. În majoritatea oraşelor lumii se întâmplă același lucru, deoarece sistemul de canalizare nu e dimensionat pentru astfel de fenomene.

„Ăsta este un fenomen care a apărut şi Europa occidentală de trei-patru ani, de când clima s-a schimbat.

Pentru astfel de cantităţi (de apă n.r.), garantez că în 90% din localităţile din lume este depăşit sistemul de canalizare pentru astfel de fenomen”, a declarat Nicuțor Dan.

Primarul general a mai explicat și că adaptarea sistemului la schimbările climatice nu se poate face peste noapte şi un astfel de demers ar putea dura chiar 10-20 de ani.