O femeie a furat cardul bătrânei pe care o ajuta şi a făcut zeci de cumpărături și retrageri, la Oradea. La cât se ridică prejudiciul

O femeie a furat cardul bătrânei pe care o ajuta şi a făcut zeci de cumpărături și retrageri, la Oradea. La cât se ridică prejudiciul

O femeie din Oradea, de 34 de ani, este cercetată penal după ce ar fi furat cardul bancar al unei senioare de 87 de ani, pe care o ajuta în gospodărie, şi l-ar fi folosit pentru a face zeci de plăţi pentru diverse cumpărături sau retrageri de la bancomat, transmite agenția News.ro. Prejudiciul depăşeşte 30.000 de lei. La locuinţa suspectei au fost găsite unele dintre bunurile cumpărate cu banii bătrânei păgubite.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor o suspectează pe o orădeancă de furt, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (79 de acte materiale) şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (79 de acte materiale).

„Din cercetări a rezultat că, în perioada decembrie 2023 – februarie, femeia ar fi sustras 2.850 de lei şi un card bancar din locuinţa unei femei de 87 de ani, din Oradea, pe care o ajuta, în mod curent, la treburile casnice. Ulterior, în perioada 1-15 februarie, folosind respectivul card bancar sustras, aceasta ar fi efectuat 79 de tranzacţii financiare, respectiv plăţi către comercianţi şi retrageri de numerar de la ATM, în valoare totală de 31.412 lei. Prejudiciul total cauzat astfel este de 34.262 de lei”, a informat IPJ Bihor.

Miercuri, anchetatorii au descins la locuinţa suspectei, unde au făcut o percheziţie domiciliară. Acolo ofițerii au identificat o parte din bunurile achiziţionate în urma efectuării tranzacţiilor cu cardul furat, precum şi documente şi alte mijloace de probă, care urmează să fie analizate de către anchetatori.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *