Opera din Iași va avea un nou sediu: Cea mai mare investiție culturală, anunțată de Raluca Turcan

Opera din Iași va avea un nou sediu: Cea mai mare investiție culturală, anunțată de Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Opera din Iași va fi relocată la un nou sediu.

„După ani de zile de tergiversări, Ministerul Culturii intră în linie dreaptă pentru construcția primei Opere Naționale, de la zero, în Iași”, se arată în mesajul postat de Raluca Turcan. Ministrul a aprobat joi în cadrul ședinței de Guvern o hotărâre privind terenul alocat pentru construirea noii clădiri.

„Este una din cele mai mari investiții ale Ministerului Culturii”

Turcan a subliniat că aceasta va fi cea mai amplă investiție realizată de Ministerul Culturii până în prezent, fiind „finanțată printr-un important acord de împrumut încheiat între România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.”

Ministrul a afirmat că suma prevăzută inițial era de 15 milioane de euro, însă aceasta va fi suplimentată cu încă de 65 milioane de euro.

Investiția are o importanță majoră în sectorul cultural

Potrivit mesajului de pe pagina sa de Facebook, Raluca Turcan a transmis că investiția în  noul sediul al Operei Naționale din Iași este unul dintre cei mai importanți pași din ultimele decenii ai sectorului cultural.

„În spatele inițiativei acestui proiect remarcabil stau eforturile susținute ale echipei Ministerului Culturii, prin Unitatea de Management al Proiectelor, autoritățile locale din Iași, Consiliul Județean și Primăria, și angajamentul asumat încă de la preluarea mandatului: acela de a investi în cultură și de a crește accesul la cultură!”, a mai scris ministrul Culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *