Operație complicată în România: tumoră de aproape 10 kilograme, extirpată cu succes de medicii din Arad

Operație complicată în România: tumoră de aproape 10 kilograme, extirpată cu succes de medicii din Arad

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a avut loc o operație extrem de complicată efectuată de o echipă alcătuită din mai mulți medici. Aceștia au avut misiunea de a extrage o tumoră de aproape 10 kilograme.

Intervenție medicală complicată la Arad: tumoră de aproape 10 kilograme, extirpată cu succes

O femeie de 50 de ani din România a primit o șansă la o viață normală. Pacienta avea o formațiune tumorală uterină de 9,5 kilograme. Intervenția a durat mai bine de trei ore.

La această operație a luat parte o echipă medicală formată din medici chirurgi și anesteziști. Intervenția a presupus îndepărtarea formațiunii tumorale și efectuarea de histerectomie totală.

În acest moment, pacienta este conștientă, în stare stabilă, sub supraveghere medicală în Secția Clinică Chirurgie Generală I, se arată într-un comunicat emis de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Potrivit informării spitalului din vestul țării, din echipa medicală care a efectuat investigaţiile imagistice şi intervenţia chirurgicală au făcut parte: doi medici primari chirurgie generală, doi medici rezidenţi chirurgie generală, doi medici specialişti şi un medic rezident ATI, un medic primar radiologie şi imagistică medicală şi trei asistente medicale.

E vorba de următoarele cadre medicale și asistenți:

Prof.univ.dr. Bogdan Totolici, medic primar chirurgie generală
Dr. Andrei Ardelean, medic primar chirurgie generală
Dr. Mădălina Blaj, medic rezident chirurgie generală
Dr. Mădălina Drăguț, medic rezident chirurgie generală
Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I:
Dr. Mihaela Pascu, medic specialist ATI
Dr. Eveline Ciorpac, medic specialist ATI
Dr. Andreea Szabo, medic rezident ATI
Laboratorul Clinic de Radiologie și Imagistică Medicală:
Dr. Oana Amza, medic primar radiologie și imagistică medicală
asist.med. Adela Stanca
Asistenți medicali Bloc Operator:
asist.med. Camelia Alexa
asist.med Alina Cizmaș

Ce sunt tumorile de col uterin

În unele cazuri, odată cu înaintarea în vârsta, există și posibilitatea apariției tumorilor de corp uterin. Acestea apar de obicei după menopauză și sunt mai frecvente, dar nu exclusive, la femeile care suferă de hipertensiune arterială, diabet, obezitate.

Medicii spun că orice hemoragie apărută după instalarea menopauzei, indiferent de cantitate sau lipsa altor simptome, trebuie să ducă la un control ginecologic pentru a elucida și trata cauza.

Pe lângă patologiile benigne, este importantă descoperirea unei eventuale patologii maligne din timp, pentru a asigura prin tratament șansele cele mai bune de vindecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *