Orașul din România care are toate străzile perpendiculare și paralele. Au fost proiectate de un inginer austriac și este ceva unic la noi în țară

Orașul din România care are toate străzile perpendiculare și paralele. Au fost proiectate de un inginer austriac și este ceva unic la noi în țară

Orașul din România care are toate străzile perpendiculare și paralele. Este unic la noi în țară și, deși multă lume a auzit de el, puțini sunt cei care cunosc acest aspect.

Orașul din România care are toate străzile perpendiculare și paralele

Fiecare oraș din România are amprenta sa care îl face unic. Dincolo de istorie și povești, unele orașe reușesc să se facă remarcate și datorită unor alte aspecte. De exemplu, datorită infrastructurii.

Poate că nu multă lume știe, dar la noi în țară, există un oraș unde toate străzile sunt perpendiculare și paralele. Cei care vor să se convingă de asta, trebuie doar să meargă până în Alexandria, în județul Teleorman.

Organizarea Alexandriei din prezent poartă amprenta unui inginer austriac. După ce a analizat foarte bine orașul, Otto von Moritz a proiectat străzile care au o poziție unică în România.

Toate străzile din Alexandria sunt drepte, perpendiculare și paralelele. Este singurul oraș din România a cărei infrastructură arata așa, iar asta se datorează proiectului conceput de Otto von Moritz.

La început, străzile din Alexandria nu era asfaltate, ci erau pavate cu piatra de granit. Centrul orașului era traversat de strada Carol, acolo unde se aflau mai multe prăvălii ale negustorilor. În prezent, fosta stradă poartă numele de strada Libertății.

Cum a luat naștere orașul Alexandria

Istoria orașului Alexandria începe cu mult timp în urmă, atunci când mai mulți negustori au decis să creeze un spațiu pentru comerț. Astfel, un grup de bulgari, zimniceni și mavrodineni au cumpărat o moșie pe care, în prezent, se află orașul Alexandria.

În doar două luni, Alexandria a început să fie populată. Mai mulți țărani din zonă au contribuit la construcția orașului și, între timp, au decis să se stabilească aici. Astfel, după o scurtă vreme, Alexandria se putea lăuda cu bordeie, prăvălii și 700 de case.

După ce s-au mutat în Alexandria, oamenii de la acea vreme au ajuns la concluzia că orașul nu este complet. Drept dovadă, au început să ridice prima școală din zonă, dar și prima biserică unde să meargă să se roage oamenii cu frică de Dumnezeu.

Prima școală din Alexandria a apărut după doi ani de la înființarea orașului și a purtat numele ”Școala lui Tudorache. Potrivit adevarul.ro, în locul fostei școli funcționează în prezent Liceul Teoretic ”Al. I. Cuza. ”

Please follow and like us:
Pin Share