Populația din nordul Fâșiei Gaza supraviețuiește cu mai puțin de 100 de grame de pâine pe zi. ONG: Unii copii deja mor de foame

Populația din nordul Fâșiei Gaza supraviețuiește cu mai puțin de 100 de grame de pâine pe zi. ONG: Unii copii deja mor de foame

Organizaţia Oxfam Intermon a avertizat joi că, din ianuarie, populaţia din nordul Fâşiei Gaza este obligată să supravieţuiască în medie cu 245 de calorii pe zi, adică mai puțin de 100 de grame de pâine/zi, informează EFE, citată de Agerpres.

ONG-ul, cu sediul în Spania şi care face parte din confederaţia internaţională de ONG-uri Oxfam, a transmis că peste 300.000 de oameni sunt blocaţi în nordul Fâşiei Gaza, fără posibilitatea de a părăsi zona, din cauza ofensivei israeliene.

Oxfam Intermon spune că populaţia din nordul Gazei supravieţuieşte în medie cu 245 de calorii pe zi, ceea ce reprezintă echivalentul a mai puţin de 100 de grame de pâine.

Cifra Oxfam Intermon a fost calculată pe baza datelor demografice şi a luat în considerare variaţiile în funcţie de vârstă şi sex.

Sunt necesare 221 de camioane cu alimente zilnic

De asemenea, ONG-ul mai subliniază că totalul proviziilor de alimente autorizate din octombrie să intre în Gaza pentru întreaga populaţie (un total de 2,2 milioane de persoane) reprezintă în medie doar 41% din necesarul caloric zilnic de care are nevoie o persoană.

Folosind date provenind de la CIF şi de la Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţii Palestinieni (UNRWA), Oxfam Intermon a stabilit că sunt necesare cel puţin 221 de camioane cu alimente în fiecare zi. În prezent, doar 105 camioane cu alimente intră în medie în Gaza.

Raportul CIF a stabilit că foametea este iminentă în nordul Gazei şi că aproape întreaga populaţie se confruntă cu foamete extremă, cu 1,1 milioane de oameni care se confruntă cu niveluri catastrofale de insecuritate alimentară.

Oxfam Intermon a indicat că o consecinţă teribilă a acestei situaţii este că deja unii copii mor de foame.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *