Prima imagine cu John Malkovich în rolul lui Sergiu Celibidache. Actorul a dirijat un concert în Bucureşti pentru rolul din „Cravata galbenă”

Prima imagine cu John Malkovich în rolul lui Sergiu Celibidache. Actorul a dirijat un concert în Bucureşti pentru rolul din „Cravata galbenă”

Actorul american John Malkovich, care îl interpretează pe marele dirijor român Sergiu Celibidache în filmul biografic „Cravata galbenă”, a dirijat un concert în București, înconjurat de 4.300 de figuranți, scrie Variety. În prima imagine publicată din cadrul peliculei turnate anul trecut apare Malkovich dirijând o orchestră.

Filmul „Cravata galbenă”, care va fi prezentat distribuitorilor la Cannes, acoperă șapte decenii din viața lui Celibidache, iar Ben Schnetzer îl interpretează pe celebrul român în tinerețe, în timp ce se luptă pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și, în cele din urmă, unul dintre cei mai celebri dirijori din lume.

John Malkovich, care îl joacă pe Celibidache în a doua parte a vieţii, a dirijat un concert în București, înconjurat de 4.300 de figuranți. „A fost o mare provocare să-l portretizez pe Sergiu Celibidache în noul film”, a declarat Malkovich pentru Variety.

„Celibidache a fost un personaj spectaculos de talentat, complex și am fost ajutat foarte mult în acest demers de Serge, fiul lui Celibidache, care a regizat cu pricepere filmul, de Konrad von Abel, care a avut sarcina, deloc de invidiat, de a mă învăța dirijatul și de colega mea Miranda Richardson, a cărei muncă o apreciez profund. Oportunitatea de a colabora din nou cu ea a fost o comoară mult dorită”, a spus actorul american.

Starul din „Stăpânul inelelor”, Sean Bean, îl interpretează pe tatăl aspru al lui Celibidache, care își alungă fiul după ce descoperă că acesta vrea să urmeze o carieră în muzica clasică, în timp ce Miranda Richardson apare în rolul Ioanei, soția lui Celibidache. Kate Phillips o interpretează pe Ioana în tinerețe.

Din distribuție mai fac parte Charlie Rowe, Tamzin Merchant și Anton Lesser. Fiul lui Celibidache, Serge Celebidachi, a regizat filmul, după ce a scris scenariul împreună cu James Olivier.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *