Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor evolua temperaturile pe parcursul lunii martie

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor evolua temperaturile pe parcursul lunii martie

 

ANM a emis vineri, 1 martie 2024, prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

“Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât normalul perioadei pentru începutul lunii martie. De la mijlocul săptămânii viitoare vor fi înnorãri temporare, iar precipitațiile vor fi în extindere. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și în zonele montane. În regiunile de munte ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsori, iar pe creste vântul va amplifica senzația de frig”, au explicat specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea 4 martie – 11 martie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 11 – 18 martie 2024Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea 18 – 25 martie 2024Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 25 martie  – 1 aprilie 2024Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *