Programul şcolar „Săptămâna verde”, finanţat din Fondul de Mediu / Marcel Ciolacu: “Alocăm acestui proiect un buget de 100 de milioane de lei” (VIDEO)

Programul şcolar „Săptămâna verde”, finanţat din Fondul de Mediu / Marcel Ciolacu: “Alocăm acestui proiect un buget de 100 de milioane de lei” (VIDEO)

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că Programul şcolar „Săptămâna verde” va fi finanţat din Fondul de Mediu. Pentru acest program sunt alocați 100 de milioane de lei.

Ciolacu a anunţat că Programul şcolar „Săptămâna verde” va fi finanţat din Fondul de Mediu

“Decidem azi ca programul școlar Săptămâna verde să fie finanțat, așa cum este firesc, din Fondul de Mediu. Alocăm acestui proiect un buget de 100 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți în acest an și anul viitor pentru activități educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice și la protejarea mediului”, a spus premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Guvernul a decis joi operaționalizarea celei mai mari investiții pentru tranziția energetică:

“Vorbim de peste 3 miliarde de euro, sumă finanțată din fonduri europene. Este o schemă de ajutor de stat pentru creșterea producției de energie din surse regenerabile: eolian, solar fotovoltaic, resurse hidro și nucleare, hidrogen.

Foarte important  – îl felicit pe domnul ministru – este că finanțăm și tehnologia pentru stocarea energiei. Finalizarea acestor investiții va conduce la un preț mai mic pe termen mediu și lung și o producție mai mare de energie verde”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *