Rareş Bogdan anunță pe cine ”o să o vedeţi”, dar nu în film

Rmag Breaking News

Alianţa electorală PSD – PNL va depune, vineri, la Biroul Electoral Central, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna iunie, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan.

„Mâine, la ora 10,00, vom merge la Biroul Electoral Central, împreună cu preşedinţii celor două partide şi primii 25 de pe lista de candidaţi, pentru a depune oficial candidaturile şi semnăturile”, a precizat Rareş Bogdan, joi, la sediul PNL.

Întrebat în legătură cu faptul că pe listă se regăsesc puţine femei pe locurile eligibile, el a spus că sunt multe femei pe listă.

„Dacă vă uitaţi în primele locuri o să o vedeţi şi pe Adina Vălean, o să o vedeţi şi pe Gabriela Firea, o să o vedeţi şi pe Maria Grapini, o să o vedeţi şi pe Mara Mareş şi o să vedeţi mai multe doamne, pe Mara Togănel. Depinde de prag”, a adăugat Rareş Bogdan, menţionând că are „mare încredere în doamne”.

El a spus că au fost strânse foarte multe semnături pentru aceste candidaturi de către liberalii din ţară, menţionând că niciunul nu a trimis sub 20.000 – 22.000 de semnături.

„Deci e un număr foarte mare de semnături. Am înţeles că şi cei din PSD au numărul uriaş, asta apropo de faptul că sunt partide care riscă să nu se poată înscrie pentru că nu se adună numărul de semnături. La noi, Gheorghe Flutur a adunat într-un singur judeţ aproape cât are nevoie pentru un partid, dar acelaşi lucru s-a întâmplat în multe judeţe ale noastre şi în diaspora”, a mai spus Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele liberalilor a susţinut că, foarte probabil, până şi poziţiile 24, 25, 26 de pe listă pot ajunge în Parlamentul European.

„De ce? Pentru că la mod direct ţinta noastră se obţine jumătate plus unu. Eu personal cred că obţinem mai mult de jumătate plus unul dintre eurodeputaţi, adică mai mult de 17 şi pentru că unii dintre ei se vor întoarce, unii vor merge comisar, alţii se vor întoarce în Guvern. Deci, practic, eu îi motivez şi pe cei de pe poziţiile 20 – 25 să tragă foarte puternic să se considere că în următorii cinci ani pot ajunge la Bruxelles”, a afirmat Rareş Bogdan.

Liderul PNL a menţionat că se bazează pe minimum 20 – 22 de europarlamentari români atunci când negociază în Parlamentul European obţinerea de posturi.

„Eu deja, în momentul când negociez, le vorbesc despre minim 20 – 22 de voturi, pentru că mă gândesc şi la UDMR care vine cu doi europarlamentari şi la un europarlamentar de pe o listă a altei forţe politice, dar care este în acelaşi loc politic. Deci, practic, eu mă bazez că România va juca unitar cu o poziţie de 19 – 20 de eurodeputaţi de pe lista comună, plus încă doi – trei eurodeputaţi. (…) Când ai 23 de eurodeputaţi poţi impune vicepreşedintele Parlamentului European, una dintre ţintele noastre, minim două şefii de comisii, coordonator de comisii, delegaţii şi impuneri de rezoluţii şi teme extrem de importante pentru cei din zona de energie, pentru cei din zona de agricultură, pentru transportatori. Altfel joci atunci când vii cu o echipă naţională puternică”, a adăugat Rareş Bogdan.

The post Rareş Bogdan anunță pe cine ”o să o vedeţi”, dar nu în film appeared first on Cotidianul RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *