Reacția Comisiei Europene după campania din Ungaria cu panouri stradale, care îi vizează pe Ursula von der Leyen și pe fiul lui George Soros

Reacția Comisiei Europene după campania din Ungaria cu panouri stradale, care îi vizează pe Ursula von der Leyen și pe fiul lui George Soros

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, nu este “deloc tulburată” de campania din Ungaria cu postere publicitare stradale în care este arătată alături de Alexander Soros, noul președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă, a transmis luni, 20 noiembrie, un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, potrivit agenției germane de presă DPA, preluată de Agerpres.

Nu este prima şi probabil nici ultima, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt despre campania lansată de premierul ungar Viktor Orban.

Dar Comisia Europeană nu va tolera antisemitismul, a mai spus reprezentantul instituției, referindu-se la faptul că tatăl lui Alexander Soros, George Soros, este supravieţuitor al Holocaustului.

“Să nu dansăm pe muzica lor!” – este mesajul scris pe posterele stradale din Ungaria în care Ursula von der Leyen apare împreună cu moştenitorul imperiului financiar al miliardarului liberal american de origine ungară George Soros, pe care premierul conservator ungar îl acuză că finanţează opoziţia pentru a-l înlătura de la putere.

Hungary’s Orban erects billboards vilifying EU’s von der Leyen https://t.co/K9ufv4bqo6 pic.twitter.com/06iESieFeI

— Reuters (@Reuters) November 20, 2023

O campanie similară a fost desfăşurată de Viktor Orban în 2019, când pe posterele stradale apărea șeful de atunci al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături tot de George Soros. Acele postere au fost retrase în urma protestelor Partidului Popular European (PPE) din care partidul lui Orban, Fidesz, făcea parte la acel moment. Doi ani mai târziu, Fidesz avea să se retragă din PPE.

Presa proguvernamentală ungară sugerează în acest timp că Alexander Soros alimentează criticile internaţionale faţă de Legea din Ungaria pentru Protejarea Copiilor, care interzice să le fie expuse copiilor în şcoli conţinuturi de natură LGBT.

Campania de postere lansată de guvernul lui Viktor Orban vine după ce Fidesz a elaborat un proiect de lege pentru crearea unui oficiu care să investigheze activităţile ce ameninţă suveranitatea naţională a Ungariei, cum ar fi, de exemplu, finanţările externe destinate partidelor politice.

Iar la finalul săptâmânii trecute, guvernul de la Budapesta a lansat o nouă consultare naţională menită să “apere suveranitatea” Ungariei în faţa unor decizii şi politici promovate de Bruxelles, precum cotele obligatorii de migranţi şi susţinerea financiară şi militară a Ucrainei.

Foto: Profimedia Images

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *