Reacții după ce Poliția a publicat un video de 5 secunde cu mascații care sparg ușa unui apartament: „De ce nu sună la sonerie, poate iese omul?”

Reacții după ce Poliția a publicat un video de 5 secunde cu mascații care sparg ușa unui apartament: „De ce nu sună la sonerie, poate iese omul?”

Un videoclip de doar 5 secunde s-a viralizat după ce a fost publicat pe pagina de Facebook a Poliției Române, miercuri, 3 aprilie. În imagini, mascații sparg ușa unui apartament, într-o acțiune a DIICOT împotriva criminalității organizate, după cum scrie site-ul Poliției.

„Bună… a fost dimineața, când i-au trezit colegii noștri! 230 de percheziții sunt în desfășurare la nivel național”, e textul care însoțește imaginile filmate și care a strâns peste 270 de comentarii și 1.600 de aprecieri.

Redistribuit de zeci de ori, videoclipul arată jandarmi mascați care lovesc ușa unui apartament și o sparg, înainte de a intra în casă.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=316&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.politiaromana.ro%2Fvideos%2F426394466739329%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”316″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

„De ce nu sună la sonerie, poate iese omul?”, e unul dintre sutele de comentarii, în vreme ce alt internaut întreabă: „La interfon mai sunați, din când în când?”.

Polițistul Dani Cek, cu 62.000 de urmăritori pe pagina de Facebook și cunoscut blogger, a scris și el la comentarii: „Am dat adore la postare. La cât mai multe de genul ăsta!”.

Alți oameni glumesc pe seama faptului că ușa e spartă prea ușor, semn că e de proastă calitate, în vreme ce unii amintesc despre situațiile când mascații au greșit adresa și au intrat în forță peste oameni nevinovați, șocați de ceea ce li se întâmplă.

Cele 5 secunde de imagini fac parte dintr-un film de peste un minut publicat de Poliția Română pe 3 martie, împreună cu un comunicat despre acțiunea desfășurată de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai structurilor teritoriale de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române.

A fost vorba despre peste 40 de acțiuni operative, pentru probarea activității infracționale și destructurarea grupurilor infracționale specializate în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri și criminalitate informatică.

„În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare peste 230 de mandate de percheziție domiciliară și 223 de mandate de aducere”, a mai comunicat Poliția.

În finalul comunicatului, se mai spune: „Perchezițiile efectuate astăzi, 3 aprilie 2024, au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și, nu în ultimul rând, protecția victimelor infracțiunilor”.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *