REPER solicită renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare: „Fie o eroare gravă, fie o fraudă masivă”

REPER solicită renumărarea voturilor pentru alegerile europarlamentare: „Fie o eroare gravă, fie o fraudă masivă”

Partidul REPER cere Biroului Electoral Central (BEC) renumărarea voturilor în toate secţiile de vot unde nu apare niciun vot în dreptul formaţiunii, după ce au fost sesizaţi de alegători care au votat partidul, dar votul nu a fost înregistrat, relatează News.ro.

Partidul REPER anunţă, într-un comunicat de presă, că a primit aproape 100 de sesizări în ultimele ore de la cetăţeni care au votat formaţiunea la alegerile europarlamentare, dar au constat că, în procesul verbal din secţia în care au votat, în dreptul partidului REPER sunt trecute zero voturi.

În consecinţă, partidul REPER cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor în toate secţiile de vot unde nu apare niciun vot in dreptul REPER.

„Astfel de situaţii au fost reclamate în Bucureşti (S1, S2, S3, S4, S6) şi în judeţele Arad, Argeş, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vâlcea. Toate sesizările au fost transmise Biroului Electoral Central, dar frecvenţa şi răspândirea acestei situaţii în aproape toată ţara indică fie o eroare gravă în procesare voturilor exprimate, fie o fraudă masivă”, arată comunicatul de presă al formaţiunii.

Potrivit datelor transmise marţi după-amiază de BEC, REPER a adunat 328.415 voturi, reprezentând 3,69% din voturile exprimate. Rezultatele parțiale la alegerile europarlamentare 2024 arată că alianța PSD-PNL s-a clasat pe primul loc cu 48,65%, urmată de AUR și ADU.