Românca despre care s-a spus că a răpit o fetiță din Serbia și a fost filmată cu ea în Viena s-a dus la Poliție: „În imagini sunt eu cu fiica mea”

Românca despre care s-a spus că a răpit o fetiță din Serbia și a fost filmată cu ea în Viena s-a dus la Poliție: „În imagini sunt eu cu fiica mea”

Pe baza unui videoclip înregistrat de un sârb care locuiește la Viena, căutarea a două femei din România și a unei fetițe de 2 ani care a dispărut din Bor, Serbia, Danka Ilic, a avut loc zile întregi în toată Austria. Dar misterul, scrie publicația austriacă Kosmo, a fost rezolvat: femeile din videoclip nu au nicio legătură cu mediul infracțional și nicio legătură cu răpirea copilului!

După ce povestea și videoclipul surprins în Viena au devenit virale pe un grup de Facebook, Kosmo a contactat-o pe A.C.S, o româncă de 36 de ani care locuiește și lucrează în Viena.

„Ce pot să le spun? Sunt în iad de duminică! Eram în Wels când am primit câteva mesaje în timpul nopții că un filmuleț cu chipul meu era distribuit pe toate rețelele de socializare, inclusiv la televiziunile din România și din Serbia, și că sunt căutată din cauza unui copil dispărut. În imagini sunt eu cu fiica mea”, le-a spus românca reporterilor.

Ea a povestit că a cerut ajutorul polițiștilor austrieci: „Am fost imediat la poliția din Wels, duminică, și am cerut ajutor, dar m-au trimis acasă și m-au sfătuit să mă prezint la poliția din Viena, din districtul meu. Ieri am fost la poliția din sectorul 21. Am cerut să mă ajute și să mă protejeze pe mine, pe copilul meu și pe mama mea. Și ei m-au trimis acasă. Astăzi situația a devenit alarmantă, pentru că chipul meu era ușor de recunoscut în toate mass-media. Mi-a fost foarte frică, nu știam ce să fac. M-a copleșit teama că îmi voi pierde locul de muncă”.

Românca se gândește doar la ce s-ar fi putut întâmpla dacă ar fi fost recunoscută pe stradă și ar fi fost chemată poliția: „Este groaznic prin ceea ce trec! Nimeni în lume nu poate înțelege ce coșmar este acesta! Aș fi putut să sufr, fiind nevinovată. Sunt mamă, simt compasiune pentru copilul din Serbia și îmi doresc să-l găsească. Dar ceea ce trăim eu și mama mea este la fel de terifiant! Acum poliția a venit la mine acasă. Le-am spus totul și până la urmă și-au cerut scuze pentru calvarul suferit. M-au rugat să vin mâine la ei, să semnez protocolul. Vreau doar să las această poveste în urmă și să încerc să o uit”, a subliniat tânăra româncă, la finalul conversației cu reporterul Kosmo.

Când polițiștii din Viena au publicat comunicatul de presă cu fotografiile femeilor suspecte și grupul de Facebook „Clubul Femeilor Balcanice” a publicat fotografiile cu cele pe care toată Austria le căuta.

Membră a grupului, Bojana S. a scris că colega ei din România, care locuiește și lucrează la Viena, e în imagine. Bojana a confirmat acest lucru pentru Kosmo.

„Colega mea a călătorit la Wels cu mama ei și fiica ei de doi ani în weekend. În timp ce se afla acolo, a aflat că a fost căutată în Viena din cauza fetei dispărute din Serbia. Chiar dacă videoclipul era neclar, ea s-a speriat și a mers la poliție din Wels. Se pare că acolo nu i-au luat în serios povestea, iar ea s-a întors la Viena simțindu-se amenințată”, a spus Bojana.

Femeia spune că a vorbit cu ceolega ei: „Când astăzi au apărut în mass-media fotografii care îi arată clar fața, am sunat-o și am avertizat-o. A fost foarte speriată, pentru că nu este ușor când o persoană nevinovată află că poliția și cetățenii O caută intens sub suspiciunea că ar fi răpit un copil. O cunosc bine pe fiica colegei mele, precum și pe mama ei, care are grijă de copil”.

În acest moment, toată Europa o caută pe fetița de numai 2 ani, dispărută pe 26 martie, din Banjsko Polje, în estul Serbiei, la 150 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Inclusiv a lasnat un apel de căutare pentru micuța Danka.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *