Românii care stau la curte trebuie să știe acest secret. Este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Vecinii te vor invidia pentru recolta uriașă

Românii care stau la curte trebuie să știe acest secret. Este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Vecinii te vor invidia pentru recolta uriașă

Ceapa este una dintre legumele care dă cel mai bun gust mâncării. Dacă te numeri printre persoanele care stau la curte și au cultivat în grădină această legumă, trebuie să știi care este secretul pentru o recoltă de ceapă impresionantă.

Cum îți dai seama dacă răsadul de ceapă are sau nu nevoie de îngrășământ

Primăvara, gospodarii din România plantează tone de ceapă. Cultivarea cepei nu este complicată, dar pentru obținerea unei recolte de invidiat, trebuie respectați anumiți pași.

Cei care vor să aibă o recoltă bogată de ceapă, trebuie să folosească stimulente pentru creșterea ei. Îngrășămintele pentru ceapă trebuie alese cu mare grijă. Înainte de a opta pentru ele, este important să analizezi cum se prezintă cultura de ceapă.

De obicei, cozile cepei sunt cele care vorbesc de la sine. În funcție de culoarea și de structura lor, se poate determina dacă respectiva cultură are nevoie sau nu de îngrășământ.

Grădinarii cu experiență știu foarte bine faptul că niște cozi verzi și zvelte prevestesc o cultură bogată de ceapă. La polul opus, cozile palide transmit faptul că respectiva cultură de ceapă are nevoie de îngrășământ.

Care este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă

Cel mai folosit îngrășământ pentru ceapă este azotul. Dacă vei pune azot răsadurilor de ceapă, vei avea o mare surpriză în momentul recoltării. Și anume, te vei bucura de ceapă mare și gustoasă.

Nu doar azotul face minuni în cazul recoltelor de ceapă. De multe ori, grădinarii folosesc și uree, deoarece aceasta conține 50% azot. Cei care aleg ureea în detrimentul azotului au motivele lor întemeiate pentru care fac asta.

Poate că nu multă lume știe, dar ureea este cel mai bun îngrășământ pentru ceapă. Spre deosebire de azot care îi oferă solului o anumită aciditate, ureea face ca acesta să fie potrivit pentru cultivarea cepei. Pentru că da, ceapa nu este adepta solurilor acide.

Pentru a o folosi pe post de îngrășământ pentru ceapă, ureea trebuie pregătită în 10 litri de apă. 20 de grame de uree sunt suficiente pentru un astfel de amestec pe care îl poți folosi pentru a uda răsadurile de ceapă.

După ce se încheie perioada de fertilizare, poți renunța la a mai uda ceapa cu amestecul pe bază de uree. Udarea răsadurilor se va face numai cu apă, iar la un interval de maxim două săptămâni, poți repeta procesul. În acest fel, vei avea o cultură bogată de ceapă.