Românul care a sunat la poliție și a spus că e „un terorist trimis de Al-Qaeda și a pus bombe la abatorul Kermené”, condamnat: „Mă simțeam invincibil”

Românul care a sunat la poliție și a spus că e „un terorist trimis de Al-Qaeda și a pus bombe la abatorul Kermené”, condamnat: „Mă simțeam invincibil”

Abatorul Kermené (din Côtes d’Armor) a fost evacuat în urma unei amenințări cu bombă, în noiembrie 2023. Autorul apelului către poliție a fost condamnat pe 6 iunie 2024. E un român și el a fost arestat chiar în noaptea în care a sunat și a spus că e vorba despre un atentat, relatează portalul francez de știri actu.fr.

În noaptea de joi, 9 spre vineri, 10 noiembrie 2023, jandarmeria a ordonat evacuarea tuturor angajaților din abatorul Kermené, din Saint-Jacut-du-Mené, în Le Mené (Côtes d’Armor). Fusese primit un apel care avertizase autoritățile cu privire la un atac terorist iminent în fabrica în care sunt angajați sute de oameni, mulți dintre ei români.

Bărbatul avea un puternic accent străin și a vorbit despre „bombe, multe bombe”. Polițiștii au evacuat abatorul, aproximativ 200 de oameni lucrau atunci acolo, și, după cercetări amănunțite, au stabilit că e vorba despre o alertă falsă.

Această alertă falsă a venit de la un bărbat de 43 de ani de origine română, descris ca fiind fragil din punct de vedere psihologic. El a fost arestat rapid.

Era în Franța din 2019 și fusese concediat de la abator cu trei zile mai devreme, iar în timpul arestării sale, jandarmii au găsit două cuțite, un covor de rugăciune și un Coran. Era foarte beat și le-a spus anchetatorilor că „se simțea invincibil”. A fost convins că i-a fost încredințat o misiune de către Al-Qaeda.

Joi, 6 iunie, românul nu a fost prezent la procesul său, în fața instanței penale Saint-Brieuc. După deliberare, românul, de religie musulmană, a primit o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare și interdicția de a purta o armă timp de 5 ani. Fără o adresă fixă, bărbatul trăiește pe străzi și nu este supus niciunui ordin de expulzare în țara sa.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *