Salarii mai mari cu 284 de lei de la 1 iulie pentru milioane de români. Majorările de care se bucură salariații

RMAG news

Românii se vor bucura de o creștere semnificativă a salariului minim începând cu 1 iulie. Această majorare va aduce un plus de 284 de lei în buzunarele angajaților care primesc salariul minim, datorită creșterii salariului brut de la 3.300 de lei la 3.700 de lei. De asemenea, există o scutire de taxe pentru o parte din această sumă, ceea ce amplifică beneficiul financiar.

Creșterea salariului minim și beneficiile pentru angajați

Salariul minim pe economie

În prezent, aproximativ 700.000 de români primesc salariul minim pe economie, reprezentând aproximativ 15% din totalul angajaților din România. De la 1 iulie, aceștia vor beneficia de o creștere salarială, deoarece salariul minim brut pe economie va crește de la 3.300 de lei la 3.700 de lei, adăugând 400 de lei brut în plus. Această modificare va aduce o creștere netă de 284 de lei pe lună pentru acești angajați, datorită scutirii de taxe pe o parte din suma suplimentară.

Beneficiile fiscale pentru angajatori și angajați

La cererea mediului de afaceri, s-a aprobat o creștere a sumei lunare neimpozitate de la 200 la 300 de lei. Astfel, angajații primesc un supliment de 284 de lei lunar, ceea ce reprezintă o îmbunătățire semnificativă a veniturilor lor. Premierul a subliniat că această măsură, agreată cu partenerii de dialog social, beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România.

Creșterea salariului minim de la 3.300 la 3.700 de lei lunar este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România. De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate”, a declarat premierul.

Pensiile mai mari începând cu 1 septembrie

Recalcularea pensiilor

Nu doar angajații cu salariul minim vor beneficia de o creștere a veniturilor în perioada următoare. Aproximativ trei milioane de pensionari vor primi mai mulți bani începând cu 1 septembrie, datorită unei recalculări a pensiilor. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), a declarat că procesul de recalculare este aproape finalizat și că deciziile de pensii vor fi tipărite și trimise către toți pensionarii în curând.

„Suntem pe finalul acestui proces. Cred că peste 99% din dosarele existente în Casele Naționale de Pensii deja procesate și digitalizate vor fi evaluate în curând. Urmează să tipărim deciziile de pensii și să le trimitem către teritoriu, unde vor fi distribuite beneficiarilor noștri pensionari”, a explicat Daniel Baciu.

Impactul recalculării

Această recalculare va aduce o îmbunătățire semnificativă a veniturilor pentru pensionarii din România, care au așteptat cu nerăbdare aceste modificări. Baciu a subliniat că procesul este în grafic și că nu există întârzieri, asigurând astfel că pensionarii vor începe să primească noile sume recalculare în timpul verii.

În concluzie, luna iulie va aduce vești bune pentru milioane de români, fie că sunt angajați cu salariul minim sau pensionari. Creșterea salariului minim și recalcularea pensiilor sunt măsuri menite să îmbunătățească nivelul de trai și să ofere un sprijin financiar important într-o perioadă marcată de multiple provocări economice.