Se înmulțesc vocile care semnalează fraude electorale. ”Votul meu nu apare pe procesul verbal, nu a fost luat în considerare!”

Se înmulțesc vocile care semnalează fraude electorale. ”Votul meu nu apare pe procesul verbal, nu a fost luat în considerare!”

Nu doar politicienii cer renumărarea voturilor, acuzând fraude electorale, ci și alegătorii. Jurnalistul Ionuț Toderașcu a sesizat birourile electorale Galați și Vârlezi, după ce a constatat că, pe procesul-verbal de la secția unde a votat, nu apare niciun vot în dreptul formațiunii politice pe care a pus ștampila.

Se înmulțesc vocile care semnalează fraude electorale

Jurnalistul Europa Liberă a solicitat renumărarea voturilor de la Secția 436 din Crăiești, județul Galați și precizează că nereguli au mai fost semnalate și la alte secții de votare din țară.

„Unde e votul meu?! Am votat la europarlamentare cu partidul X și astăzi, pe 11 iunie, am intrat să verific procesul verbal de la secția 436 din Crăiești, județul Galați. În dreptul partidului pe care l-am votat apar 0 voturi.

Votul meu nu apare pe procesul verbal, nu a fost luat în considerare! E revoltător! Cer cu insistență renumărarea voturilor.

Oricine poate verifica procesul verbal de la orice secție de votare. Accesezi procese verbale-date parțiale, introduci județul și secția de votare, apoi poți vedea datele și fișierele PDF atașate.

Cazuri similare au raportat și alți votanți”, a scris Ionuț Toderașcu pe Facebook.

Probleme la numărarea voturilor au fost sesizate atât în ceea ce privește alegerile locale, cât și pe cele pentru Parlamentul European. Astfel, partidul REPER a solicitat renumărarea voturilor pentru alegerile parlamentare la nivelul întregii țări, după ce au primit peste 100 de sesizări din partea alegătorilor care nu și-au regăsit voturile în procesele-verbale de la secțiile unde au votat.

Luni, deputata aceleiași formațiuni politice, Oana Cambera, a cerut renumărarea voturilor la Secția 282 Școala Gimnazială, Tunari, Ilfov, unde a votat împreună cu familia, după ce a constatat că pe procesul-verbal, în dreptul REPER nu era contabilizat niciun vot.

În Capitală, primarii sectoarelor 1 și 2, Clotilde Armand și Radu Mihaiu, au cerut renumărarea voturilor, după ce au constatat mai multe nereguli în procesele-verbale, unele dintre ele fiind erori admise în scris de președinții secțiilor respective. Clotilde Armand a depus și plângere penală contra președintelui AEP.

Acuzații de fraudă electorală sunt cercetate și în Vrancea, Hunedoara, Constanța, Prahova sau Tulcea, precizează Adevărul. În Prahova a fost deschis și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *