Și-a bătut copilul cu ciocanul, dar a primit doar o amendă. Decizia uluitoare a Judecătoriei Brașov

Și-a bătut copilul cu ciocanul, dar a primit doar o amendă. Decizia uluitoare a Judecătoriei Brașov

O femeie din Brașov a fost sancționată cu o amendă de câteva mii de lei după ce și-a bătut fiica cu o cruzime greu de imaginat, deoarece aceasta a întârziat la școală.

Amendă pentru o mamă care și-a bătut fiica cu un ciocan și o curea

Decizia instanței nu este definitivă. Judecătoria Brașov a emis recent o sentință preliminară într-un caz grav de abuz familial, în care o mamă și-a bătut fiica cu un ciocan.

Pe 3 mai 2023, în jurul orei 13:30, femeia, aflată în apartamentul familiei, și-a agresat fiica de 13 ani, lovind-o în repetate rânduri cu o curea în cap și cu un ciocan de bucătărie peste mâini, provocându-i răni ce au necesitat aproape două săptămâni de îngrijiri medicale, scrie adevărul.ro.

În acea zi, bunicul fetei a sunat la 112 pentru a raporta că nepoata sa a fost grav bătută de mamă în bucătărie. La scurt timp după sosirea poliției, fata a arătat polițiștilor urmele lăsate de curea și ciocan, iar anchetatorii au găsit urme de sânge pe ciocanul de bucătărie.

„Fiind audiată în cursul urmăririi penale, victima a declarat că în data de 3 mai 2023, în jurul orei 12:50, a plecat de la şcoală cu o prietenă pe care a condus-o la locuinţa sa, după care s-a îndreptat spre casă. Imediat cum a ajuns, mama sa a început să îi reproşeze de ce a întârziat, ţipând la ea.

Victima i-a explicat, aceasta nu a crezut-o şi a început să o lovească cu o curea în zona capului, după care i-a cerut să meargă la baie să se cureţe întrucât plângea. În timp ce minora se afla în baie, la locuinţa părţilor au venit bunicul matern al victimei şi unchiul acesteia (fratele mamei).

Cei doi i-au spus inculpatei să nu îşi mai lovească fiica, ulterior plecând la solicitarea primei. În continuare, mama sa a continuat să îi reproşeze de ce o minte, deschizând un sertar din bucătărie şi luând un ciocan pentru şniţel, din lemn cu capăt metalic şi zimţat, cu care a început să îi aplice lovituri repetate în zona braţului drept între cot şi umăr. Fetița s-a speriat şi a fugit în camera ei, însă inculpata a urmat-o şi a lovit-o în zona cotului de la mâna stângă, precum şi în zona degetului mijlociu de la mâna stângă”, precizează în rechizitoriu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, potrivit adevărul.ro

Fetița și-a dorit să rămână în relații bune cu mama ei

În timpul audierilor, fata a declarat că, în ciuda incidentului, dorește să aibă o relație bună cu mama sa, menționând că au existat și în trecut neînțelegeri între ele.

Raportul medico-legal întocmit de Serviciul de Medicină Legală Brașov a confirmat rănile severe, inclusiv traumatism cranio-cerebral și hematom occipital.

Mama a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a bătut fiica cu cureaua și ciocanul. Este de menționat că ambii părinți ai fetei au antecedente penale. Mama a fost condamnată în 2012 la șapte ani de închisoare pentru tâlhărie, iar tatăl fetei este încarcerat în Statele Unite de mai mulți ani, mai arată sursa citată.

„Referitor la latura subiectivă a infracţiunii, inculpata a acţionat cu intenţie directă, întrucât acesta a prevăzut rezultatul faptei sale şi a urmărit producerea sa. Probatoriul administrat în cauză, astfel cum a fost analizat şi valorificat, dovedeşte fără dubiu existenţa faptei şi vinovăţia inculpatei în săvârşirea acesteia, impunându-se condamnarea sa”, au mai precizat procurorii.

Femeia era cunoscută pentru comportamentul agresiv

Mama era violentă și recidivistă, dar judecătorii au considerat „că violenţele fizice exercitate asupra fiicei sale reprezintă un incident izolat, iar nu un obicei al inculpatei. În acest context, instanţa atrage atenţia inculpatei asupra caracterului excepţional al clemenţei oferite; în cazul reiterării comportamentului abuziv faţă de fiica sa pe viitor nu va mai beneficia de acelaşi tratament”.

Instanța a condamnat-o pe femeie la plata unei amenzi de 6.600 de lei pentru violență domestică, precum și la plata unor daune morale de 10.000 de lei către fiica sa. Decizia poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *