Simona Halep are 90% șanse să participe la Jocurile Olimpice

Simona Halep are 90% șanse să participe la Jocurile Olimpice

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a afirmat că sunt șanse foarte mari ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice din vară de la Paris.

 

Deși se află pe poziția 1143 în clasamentul mondial WTA, Simona Halep ar putea obține un loc în turneul olimpic de la Paris, potrivit declarațiilor președintelui Federației Române de Tenis, George Cosac. Această șansă vine în ciuda performanțelor modeste la Miami Open, unde a acumulat doar 10 puncte.

 

Cosac: 90% șanse ca Halep să primească un wildcard

 

Potrivit lui George Cosac, există șanse de 90% ca Simona Halep să primească un wildcard pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Motivele invocate de președintele FRT cuprind palmaresul impresionat pe care Simona l-a obținut de-a lungul anilor, fiind fost lider WTA și câștigătoare de Grand Slam, precum și nedreptățile suferite în trecut.

„Fiecare ţară participantă are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China, care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte.

Şi în aceste condiţii va fi puţin probabil ca în timpul scurt care a rămas până la Jocurile Olimpice Simona să aibă clasamentul necesar. De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris.

Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard. De ce? A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi e și faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a declarat președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

 

Simona Halep se află pe locul 1143 în clasamentul WTA

 

Președintele FRT a explicat cum Simona poate participa la Jocurile Olimpice, dat fiind faptul că tabloul de concurs este format din primele 64 de jucătoare, potrivit ProSport.

„Ca să ajungi la Jocurile Olimpice trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a jucat şi acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare. De la 59 la 64 sunt nişte wildcard-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare.

Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare”, a spus George Cosac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *