Singurul primar USR din judeţul Sibiu a trecut la PSD, împreună cu viceprimarul. USR: „Nu au onoare şi bun simţ”

Singurul primar USR din judeţul Sibiu a trecut la PSD, împreună cu viceprimarul. USR: „Nu au onoare şi bun simţ”

Primarul USR din comuna Micăsasa, județul Sibiu, Timotei Păcurar, și viceprimarul USR, Adrian Suciu, s-au alăturat PSD, declanșând nemulțumirea Organizației Sibiu a partidului condus de Cătălin Drulă, a relatat Agerpres.

„Primarul şi viceprimarul USR din Micăsasa se alătură echipei PSD Sibiu. Viceprimarul Adrian Suciu va fi candidatul PSD la funcţia de primar, la următoarele alegeri”, a anunţat liderul judeţean al PSD, deputatul Bogdan Trif, sâmbătă, 24 februarie, pe Facebook.

Actualul primar, Timotei Păcurar, a anunţat că îl susţine pe viceprimarul Suciu la alegerile din 9 iunie și a susținut că nu a fost sprijinit de fostul său partid, USR.

„Atunci când vine vorba despre oameni şi comunitate, nu cred că-şi au loc orgoliile şi de aceea aleg să susţin candidatura lui Adrian Suciu pentru funcţia de primar. În ultimii patru ani, ne-am preocupat să facem proiecte în comunitate, chiar dacă liderii politici din USR nu ne-au susţinut şi nu ne-au trecut pragul comunei de multe ori”, a transmis primarul comunei Micăsasa pe Facebook.

„Deşi au fost perioade în care au avut pârghii, fiind la guvernare, şi puteau să aloce fonduri pentru realizarea proiectelor noastre, ne-au ignorat, demonstrând în felul acesta că nu le pasă de reprezentanţii lor în teritoriu şi de cetăţenii care le-au acordat votul”, a adăugat fostul component al USR, trecut la PSD alături de viceprimarul USR.

USR: „Nu au onoare şi bun simţ”

Organizația USR Sibiu i-a criticat pe social-democrați pentru demersul lor de a atrage primari din alte partide, dar i-a criticat și pe cei doi care au decis să treacă la PSD.

Alin Deteşan, vicepreşedinte USR Sibiu, a spus pentru Agerpres că „politica PSD bazată pe traseism politic, pe racolarea de primari de la alte partide, nu dovedeşte altceva decât că partidul lui Dragnea, Năstase şi acum Ciolacu nu are valoare şi nu-şi poate desemna, iată, candidaţi din propriul partid.”

Ovidiu Gederth, consilier USR Micăsasa, l-a criticat însă direct pe primarul care a ales să plece la PSD. „Este o dezamăgire pentru noi, având în vedere că am cheltuit resurse importante, mai ales umane, pentru a-l susţine să câştige alegerile în 2020. Dacă ar avea onoare, ar demisiona în acest moment din USR, pentru a putea candida din partea oricărui partid doreşte”, a spus el.

Iar USR Sibiu consideră că au fost minţiţi de foştii lor colegi, pe care i-au acuzat de lipsă de bun simț.

„Este limpede că nu au onoare şi bun simţ şi asta este dovedit în special prin faptul că ne-au minţit, deşi i-am întrebat de fiecare dată despre zvonurile privind negocierile cu PSD. Acum e clar că banii contează pentru unii, nu respectul faţă de alegători. Aşa cum am mai spus, în USR rămâne doar cine are curaj să se lupte cu mafia PSD – PNL şi nu cedează la prima ofertă din partea celui mai corupt partid din România”, a transmis Organizaţia Judeţeană a USR Sibiu.

  

  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *