Sony Xperia 1 VI este noul smartphone premium al companiei japoneze. Cât costă în România

Sony Xperia 1 VI este noul smartphone premium al companiei japoneze. Cât costă în România

Sony a lansat telefonul premium Xperia 1 VI, echipat cu o cameră telephoto cu zoom optic ce permite fotografierea la distanță mare fără degradarea calității imaginilor, chiar și la un zoom de 7,1x. Aceasta folosește o lungime focală largă și ușor de utilizat, cuprinsă între 85 mm și 170 mm. Obiectivul avansat al camerei foto garantează imagini nealterate la orice distanță și permite crearea de portrete profesionale captivante cu efecte bokeh rafinate. Totodată, obiectivul wide de 24 mm este dotat cu senzorul de imagine Exmor T pentru telefoane mobile, care promite performanțe excelente în condiții de iluminare redusă și, cu ajutorul inteligenței artificiale, autofocalizarea rapidă utilizează tracking AF pentru detectarea poziției umane.Noile difuzoare promit o calitate superioară a sunetului, iar ecranul îmbunătățit al lui Xperia 1 VI utilizează tehnologia de ajustare a imaginii cu inteligență artificială Powered by BRAVIA, care își propune să reproducă calitatea imaginii de pe televizoarele BRAVIA de la Sony direct pe telefon.

Mai mult, producătorul promite o autonomie de două zile a bateriei.

Fotografie la nivel profesionist, cu ajutorul AI

Creat de Sony, senzorul Exmor T pentru telefoane mobile situat pe obiectivul de 24 mm, ajutat de inteligența artificială, oferă o calitate a imaginii echivalentă cu cea a camerelor full-frame. Acesta garantează fotografii fără zgomot și extinde intervalul dinamic în condiții de luminozitate scăzută, oferind videoclipuri bogate în culori și detalii.

Având un zoom de 7,1x, camera telephoto cu zoom optic are o distanță focală între 85 mm și 170 mm, care oferă posibilitatea de a face fotografii macro telephoto la o distanță maximă de aproximativ 2x și o distanță minimă de focalizare de 4 cm, chiar și fără un senzor macro dedicat.Această cameră este echipată cu un zoom optic care permite mărirea semnificativă a distanței de fotografiere, captând imagini de înaltă calitate ale subiecților aflați la distanță, fără a compromite detalii esențiale. De asemenea, datorită configurației pentru cadrele de apropiere, camera oferă utilizatorilor opțiunea de a realiza fotografii macro cu detalii clare și cu un efect bokeh profund, care depășește capacitatea de percepție vizuală a ochiului. Această capacitate se extinde și la surprinderea detaliilor complexe, precum centrul unei flori, și oferă rezultate puternic expresive pentru utilizator.

Funcția de tracking AF pentru determinarea poziției umane – o caracteristică AI concepută pentru camerele din seria Alpha

Camera de pe spate utilizează tehnologie AI pentru a recunoaște corpul uman, facilitând urmărirea precisă a autofocalizării, chiar și atunci când subiectul este parțial ascuns de obstacole care pot afecta vizibilitatea. Această funcție avansată asigură o urmărire consecventă și precisă, optimizând folosirea telefonului în diverse medii.

Foto: Sony

O aplicație pentru cameră foto simplă și intuitivă

Aplicația camerei foto a telefonului Xperia 1 VI a fost substanțial actualizată, oferindu-i o interfață ușor de utilizat, gândită pentru navigare ușoară. Această îmbunătățire prioritizează comoditatea, menținând în același timp vizibilă gama completă de instrumente creative, inclusiv modurile speciale de fotografiere, cum ar fi PSM, și presetările de culoare personalizabile, precum „Creative Look”. În plus, cu ajutorul urmăririi tactile capabilă să seteze automat ajustările de luminozitate și culoare, și cu introducerea noului mod Pro Video care oferă un control detaliat al setărilor pentru înregistrarea video, utilizatorii pot face fără efort atât fotografii, cât și videoclipuri, cu un control intuitiv și precis.

Un ecran mai inteligent și mai luminos

Ecranul lui Xperia 1 VI, Powered by BRAVIA, beneficiază de tehnologia de remasterizare AI, care îmbunătățește contrastul, culoarea și claritatea imaginilor. Această tehnologie promite să optimizeze experiența nu doar pentru conținutul personal, ci și pentru serviciile de streaming.

Pentru a facilita vizionarea în condiții de iluminare puternică, noul ecran este de 1,5 ori mai luminos decât cel al modelului anterior. În plus, noua tehnologie Sunlight Vision oferă o vizibilitate mai bună în exterior. Aceasta nu doar mărește luminozitatea imaginii, ci și efectuează procesarea AI a imaginii pentru a preveni supraexpunerea la lumină. Astfel, cadrele și luminozitatea mediului sunt analizate în timp real pentru a asigura o experiență optimă de vizualizare în orice condiții.

Foto: Sony

Sunet premium, cu sau fără căști

Echipat cu un nou Circuit Audio Premium pentru căștile cu fir și jack de 3,5mm, un nou difuzor mai performant și tehnologii audio inovatoare, telefonul Xperia 1 VI oferă muzicii tot spațiul, claritatea și calitatea pe care o merită, fie prin căști cu fir sau fără fir, fie prin difuzoarele stereo.

Performanța difuzoarelor a fost îmbunătățită semnificativ. Prin reducerea distorsiunii la volum mare și optimizarea sunetului la frecvențe joase, s-a înregistrat o creștere semnificativă a nivelului de presiune sonoră, care este sesizabilă printr-o experiență audio mai puternică și mai imersivă.

Telefonul Xperia 1 VI le permite utilizatorilor să exploreze cele mai recente tehnologii și formate audio din industrie, inclusiv High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth LE Audio (Low Energy) și Snapdragon Sound. Atunci când este asociat cu anumite căști wireless, activarea modului AAC (Advanced Audio Coding) Connection promite să îmbunătățească și mai mult calitatea sunetului, chiar și în mediile urbane aglomerate.

Foto: Sony

Cea mai performantă baterie din seria Xperia 1

Bateria mare și eficientă de 5000 mAh este concepută pentru două zile de utilizare obișnuită și este încorporată într-o formă a dispozitivului mai ușoară și mai subțire în comparație cu modelele Xperia anterioare. Camera cu vapori dedicată dispersării căldurii, ecranul nou cu un consum redus de energie și tehnologia unică de eficiență energetică se combină pentru a permite redarea continuă a videoclipurilor timp de peste 36 de ore, o durată de aproximativ două ori mai mare decât cea a modelelor anterioare .

Nu numai că smartphone-ul susține încărcarea rapidă, atingând aproximativ 50% din capacitate în doar 30 de minute, dar tehnologiile Battery Care și Xperia Adaptive Charging se asigură că bateria nu este suprasolicitată în timpul încărcării, asugurându-i patru ani de viață sănătoasă. În plus, telefonul Xperia 1 VI suportă noul standard Wi-Fi 7, care îmbunătățește experiența utilizatorului prin facilitarea transferului de date la viteză mare.

Performanță pentru a susține creativitatea

Platforma mobilă ultra-inteligentă Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm deschide o nouă eră a posibilităților. Acest procesor puternic îmbunătățește capacitățile AI ale Xperia 1 VI, oferind performanțe de neegalat în ceea ce privește camera foto, sunetul, gaming-ul și ecranul.

Funcția FPS Optimiser optimizează în mod dinamic utilizarea procesorului și numărul de cadre pe secundă în funcție de mediul de joc. Funcția tactilă a fost rafinată, oferind trei viteze de urmărire și două niveluri de precizie a atingerii, promițând o experiență de gaming de neegalat, atât pentru Game Mode, cât și pentru streaming live, unde reacțiile cele mai rapide sunt o necesitate.

Design tactil și sofisticat

Textura părții din spate a telefonului Xperia 1 VI este concepută pentru confort, funcționalitate și frumusețe. Aceasta are o aderență mai bună, iar microstructura convexă a sticlei dure și finisajul mat o fac mai rezistentă la zgârieturi și amprente în comparație cu alte materiale.

Structura camerei este realizată cu o bază metalică solidă pentru a asigura rezistență și o funcționalitate compactă și beneficiază de un design și o paletă de culori perfect integrate în dispozitiv, care conferă un aspect consistent și de înaltă calitate.

Telefonul este disponibil într-o gamă de culori pentru a se potrivi stilului propriu: Negru, Platinum Silver și Khaki Green .

Prietenos cu mediul și incluziv

Cutia produsului și tăvița principală a telefonului Xperia 1 VI sunt fabricate din materialul original Sony Original Blended Material, care include bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată și face posibilă obținerea unui ambalaj individual complet lipsit de plastic. Pentru a completa eforturile continue pe care Sony le face pentru a reduce consumul de plastic, banda de plastic folosită pentru a sigila cutiile de transport a fost înlocuită cu hârtie pentru a face ambalajul mai ecologic.

Mai mult, aproximativ 85% din materiile prime folosite pentru anumite piese din interiorul și exteriorul corpului telefonului sunt rășini ecologice (rășini reciclate, rășini pe bază de plante etc.), inclusiv SORPLAS, un plastic reciclat ignifug dezvoltat de Sony.

De la controlul vocal până la mărirea dimensiunii textului, telefonul Xperia 1 VI include o serie de caracteristici de accesibilitate care le permit tuturor utilizatorilor să comunice liber, indiferent de nevoile individuale. De exemplu, telefonul include o funcție care folosește sunete pentru a informa utilizatorii cu privire la informații despre dimensiunile spațiului, pe orizontală, la utilizarea camerei în timpul procesului de fotografiere. În plus, Sony a introdus îmbunătățiri unice la funcția „TalkBack” a sistemului de operare Android, asigurându-se că meniurile de pe ecran sunt citite într-un ton prietenos, pentru a îmbunătăți accesibilitatea pentru toți utilizatorii.

Carcasa cu stand pentru Xperia 1 VI (XQZ-CBEC)

Carcasa specială pentru telefonul Xperia 1 VI are o prindere inferioară pentru o utilizare fără efort și pentru precizie în timpul fotografiatului. Cu noua curea inelară inclusă în pachet, care poate fi atașată de carcasă, stabilitatea este și mai mare. În plus, cu standul integrat, telefonul poate fi așezat atât pe orizontală, cât și pe verticală, oferind un confort sporit. Design-ul carcasei reflectă aspectul tactil funcțional găsit pe smartphone, asigurând că dispozitivului rămâne neschimbat chiar și atunci când carcasa este aplicată. Aceasta este disponibilă în trei culori care se potrivesc cu cele ale telefonului Xperia 1 VI, iar pentru realizarea ei a fost folosit SORPLAS, ca parte a materiei prime.

Preț și disponibilitate

Telefonul Sony Xperia 1 VI va putea fi precomandat începând din 20 mai 2024, la un preț estimat de 6.599 lei, iar primele livrări vor fi făcute la mijlocul lunii iunie 2024.

Sursa: Sony

Articolul Sony Xperia 1 VI este noul smartphone premium al companiei japoneze. Cât costă în România apare prima dată în Go4IT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *