Staruri mondiale la marele eveniment al ”Generației de Aur”. Anunțul făcut de Gică Popescu

Staruri mondiale la marele eveniment al ”Generației de Aur”. Anunțul făcut de Gică Popescu

”Generația de Aur”, cea care a realizat cea mai mare performanță a echipei naționale la Campionatul Mondial din 1994 va disuputa ultimul său meci la finalul lunii mai, chiar înaintea Campionatului European din Germania. Gică Popescu a dezvăluit câteva dintre numele starurilor care vor veni la București.

Numele uriașe care vor veni la meciul ”Generației de Aur”

Meciul de adio al ”Generației de Aur” se va disputa pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30. Lotul României pentru această partidă a fost anunțat încă din noiembrie 2023. Astfel, cea mai de succes generație din fotbalul nostru la nivel de echipă națională își va lua la revedere de la fani într-un duel ce va reuni unele dintre cele mai mari staruri mondiale.

Gică Popescu, unul dintre cei care vor reprezenta ”Generația de Aur”, a dezvăluit câțiva dintre adversarii care și-au confirmat prezența la evenimentul de gală. Marea lovitură o reprezintă antrenorul, Jose Mourinho, care și-a confirmat prezenția în proporție de 90%. De asemenea, ”Baciul” a precizat că, până la acest moment, s-au vândut 42.000 de bilete pentru meciul demonstrativ.

Jose Mourinho, antrenor. Foto: Profimedia

Din echipa starurilor contra cărora vom juca se numără Nuno Gomes, Christian Panucci, Rivaldo, Karembeu, Hristo Stoichkov și Eric Abidal. Mai sunt și alte nume pe care urmează să le facem publice în perioada următoare. Avem o listă deja confirmată”, a spus Gică Popescu în cadrul unei conferinte de presă.

Imnul României va fi intonat de Monica Anghel.

Mesajul lui Hristo Stoichkov

Hristo Stoichkov, Balonul de Aur din 1994, a filmat un mesaj prin care își confirmă prezența la evenimentul de pe Arena Națională, de la finalul lunii mai. În plus, el și-a declarat admirația față de Gică Hagi și Gică Popescu.

Salutare prieteni din România, sunt Hristo Stoichkov. Ca întotdeauna, este o plăcere să fiu lângă voi într-o zi așa de importantă pentru fotbalul din România.

Vezi și: Atac grosolan la ”Generația de Aur”: ”Ce, să îl văd pe Ilie Dumitrescu? Să îl văd pe Gică Popescu? Sunteți bătuți în cap?”

Toți știți că îi iubesc mult pe Gică Hagi și Gică Popescu și întreaga Generație de Aur, așa că pe 25 de mai, eu, Hristo Stoichkov, voi veni în această zi mare să mă bucur alături de Generația de Aur. Ne vedem pe 25 mai”, a spus fostul fotbalist bulgar.

Din echipa ”Generației de Aur” fac parte Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ionuț Lupescu, Miodrag Belodedici, Florin Prunea, Marius Lăcătuș, Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea și Florin Răducioiu.

Filmul ”Generației de Aur”

La începutul lunii martie a fost lansat filmul ”Hai, România – Generația de Aur”, care celebrează aniversarea a 30 de ani de la cel mai glorios moment al fotbalului românesc la nivel de națională, respectiv calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal SUA 1994.

În acest context, eroul României din meciul cu Argentina de la Mondialul din SUA, Ilie Dumitrescu, a mărturisit că, deşi echipa naţională nu a reuşit să câştige o medalie la World Cup rămâne o ”generaţie de neuitat”.

”Chiar dacă nu am reuşit să câştigăm o medalie, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm un titlu, cred că suntem până acum generaţia de neuitat la nivel de fotbal, la nivel de echipă naţională.

Vezi și: Ilie Dumitrescu a început să plângă la conferința în care jucătorii „Generației de Aur” și-au anunțat meciul de retragere. Mourinho, Stoichkov, Figo și Rivaldo, invitați la eveniment – VIDEO

Eu nu aş spune ‘Generaţia de aur’, aş spune ‘Generaţia de neuitat’. Ceea ce s-a creat atunci la Campionatul Mondial din 1994 a fost ceva de neuitat, de vis şi special pentru noi. Să vezi a doua Revoluţie după meciurile noastre a însemnat foarte mult pentru noi”, afirma fostul internațional la lansarea filmului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *