Top 10 cele mai vândute titluri Arthur în luna iunie

Top 10 cele mai vândute titluri Arthur în luna iunie

Lumi fantastice, călătorii în timp, aventuri pe mare și pe uscat – toate sunt de găsit în cele mai bine vândute cărți ale Editurii Arthur din luna trecută.

„Războiul care mi-a salvat viața”, Kimberly Brubaker Bradley (trad. Iulia Arsintescu, 14 ani+)

Din nou în top, de data aceasta pe locul întâi, povestea Adei cucerește tot mai mulți cititori. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ada trebuie să supraviețuiască și să aibă grijă și de fratele său. Pentru aceasta trebuie să fugă de mama lor și să părăsească Londra.

„Toate pânzele sus!”, Radu Tudoran (il. Mircea Pop, 14 ani+)

Și romanul clasic semnat de Radu Tudoran, cu ilustrații de Mircea Pop urcă în top. Nu e de mirare că în zilele călduroase de vară cei mici, dar și cei mari își potolesc setea de aventură cu povestea plină de peripeții a lui Anton Lupan și a goeletei sale,Speranța”.

„Istoria lui Răzvan”, Horia Corcheș (il. Alexandru Ciubotariu, 12 ani+)

Răzvan are multe întrebări. Așa că-și caută răspunsurile într-o călătorie în timp, traversând istoria românilor din Antichitate până la evenimentele secolului trecut. Întâlnește conducători, artiști, dar și oameni simpli, de la care află cum era viața pe atunci și cum ne putem trăi viitorul.

„Charlie și Fabrica de Ciocolată”, Roald Dahl (trad. Christina Anghelina, 10 ani+)

Până apare noul film „Wonka”, cu Timothée Chalamet în rolul principal, domoliți-vă așteptarea cu romanul care a inspirat pelicula. Charlie e unul dintre norocoșii care au șansa să viziteze fabrica de ciocolată și să cunoască lumea miraculoasă creată de Willy Wonka.

„Cum am supravietuit clasei a VIII-a”, Robert Ersten (12 ani+)

Dora, Clara, Raul, Filip și Luca încep clasa a VIII-a: Evaluarea Națională pândește după colț, iar teribila profesoară de germană e mai nesuferită ca oricând. Noroc că pot evada în Reparabile Tempus, societatea secretă pe care au creat-o împreună.

„Însemnările unei puștoaice #1. Povestiri dintr-o viață nu chiar atât de fabuloasă”, Rachel Renée Russell (trad. Matei Sâmihăian; 7 ani+)

Nu puteau lipsi din topul nostru aventurile lui Nikki J. Maxwell. Nu degeaba seria lui Rachel Renée Russell e bestseller New York Times. Jurnalul „intim și confidențial” al lui Nikki și toate peripețiile prin care trece la școală și acasă sunt în continuare printre preferatele puștilor.

„Minunea”, R.J. Palacio (trad. Iulia Arsintescu, 12 ani+)

Auggie Pullman e bucuros când părinții decid să-l înscrie la școala publică, chiar știe că nu-i va fi ușor cu defectul său fizic. Deși nu scapă de bullyingul și răutățile unor colegi, reușește să-și facă prieteni buni, care-i sunt alături.

„8 povestiri de pe Calea Moșilor”, Adina Popescu (il.  Bilyana Velikova, 12 ani+)

Adina stă la bloc. Mai precis, pe Calea Moșilor, o stradă cât o lume întreagă. Aici sunt părinții ei, prietenii, colegii și universul tuturor aventurilor, de la urcatul pe blog la explorarea școlii în căutare de secrete.

„Marele Uriaș Prietenos”, Roald Dahl (trad. Alexandra Columban, 10 ani+)

Un alt roman clasic al lui Roald Dahl își face apariția în topul de luna aceasta. Sophie e luată pe sus din orfelinatul unde trăia și dusă într-o peșteră misterioasă. Acolo face cunoștință cu MUP, Marele Uriaş Prietenos, care colecționează vise și alături de care va trebui să salveze lumea de uriaşii mâncători de oameni.

„Prietenii copilăriei mele”, Wilson Rawls (trad. Răzvan Năstase, 10 ani+)

Billy, un băiat de zece ani, cunoaște toate potecile și ascunzișurile pădurilor și câmpiilor din jur. Tare i-ar plăcea să aibă doi câini de vânătoare cu care să exploreze noi ținuturi. Pentru că părinții nu-i pot cumpăra câinii, Billy muncește pe rupte și nu se lasă până nu-și duce visul la îndeplinire.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *