Toţi au de suferit

RMAG news

Preşedintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a cerut joi partidelor politice să-şi suspende campania pentru alegerile europene programate pentru 8 iunie în ţară, la o zi după tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico, transmite AFP.

„Fac apel la toate partidele să-şi suspende temporar sau să-şi reducă semnificativ campania”, a declarat el presei la Bratislava.

„Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări” şi de „acuzaţii reciproce”, a mai afirmat Pellegrini.

De asemenea, preşedinta încă în funcţie a Slovaciei, Zuzana Caputova, a anunţat joi că îi va invita pe toţi liderii partidelor parlamentare la o reuniune comună, făcând apel la calmarea tensiunilor politice din societate în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, un anchetator al Biroului Serviciului de Inspecţie al Ministerului de Interne (UIS) a lansat o anchetă penală cu privire la eşecul unei sarcini a unui funcţionar public în legătură cu tentativa de asasinat de miercuri asupra premierului, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a UIS, Andrea Dobiasova, pentru agenţia slovacă de presă TASR.

Totodată, UIS a lansat o inspecţie asupra acţiunilor întreprinse de poliţiştii aparţinând Oficiului pentru Protecţia Funcţionarilor Constituţionali şi Misiunilor Diplomatice în legătură cu acest caz.

Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă timp de câteva ore, a relatat joi presa locală, care citează surse din spitalul în care este internat şeful executivului de la Bratislava.

The post Toţi au de suferit appeared first on Cotidianul RO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *