Trei urși care s-au furișat într-o fabrică din nordul Japoniei au fost prinși și uciși de autorități

Trei urși care s-au furișat într-o fabrică din nordul Japoniei au fost prinși și uciși de autorități

Cei trei urși au intrat într-o fabrică de tatami din nordul Japoniei și au stat ascunși înăuntru timp de aproape o zi. Aceștia au fost prinși și apoi uciși, potrivit oficialilor orașului și presei, scrie The Guardian.

Un oficial de patrulare a observat urșii, despre care se crede că sunt un părinte și doi pui, în timp ce intrau în fabrică miercuri dimineața în Misato, un oraș din prefectura Akita, unde au fost raportate mai multe atacuri ale urșilor în zonele rezidențiale sau în apropierea acestora.

Un proprietar al fabricii a declarat că a văzut urșii afară, dar nu s-a gândit niciodată că aceștia vor intra înăuntru.

Oficialii orașului și polițiștii s-au grăbit să ajungă la fața locului, purtând căști și scuturi, pentru a supraveghea locul. Vânătorii locali au folosit pocnitori pentru a încerca să îi forțeze pe intruși să iasă afară, fără succes. Apoi au instalat o pereche de cuști la intrarea în fabrică și au așteptat peste noapte.

Joi dimineață, urșii au fost prinși în cuști, puii într-una dintre ele, iar adultul în alta. Imaginile de televiziune au arătat cum cuștile au fost scoase din fabrică și urcate pe o camionetă cu ajutorul unei macarale.

Misato a emis un mesaj mai târziu, joi, către locuitori, pentru a spune că toți cei trei urși au fost capturați. Rapoartele mass-media au declarat că urșii au fost ulterior uciși de teamă că s-ar putea întoarce în oraș și ar putea reprezenta o amenințare dacă ar fi eliberați.

Guvernatorul din Akita, Norihisa Satake, care a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul tot mai mare de urși din prefectură, a declarat joi reporterilor că intenționează să solicite sprijinul guvernului central, inclusiv revizuirea legilor de protecție a faunei sălbatice pentru a permite utilizarea armelor de vânătoare în zonele rezidențiale.

„În caz contrar, nu putem elimina urșii din zonele rezidențiale”, a declarat Satake. „Problema este în creștere în întreaga țară”.

Akita a înregistrat un număr record de 30 de cazuri de atacuri ale urșilor asupra oamenilor în 2023, din ce în ce mai mult în zonele rezidențiale. Experții spun că urșii coboară din păduri în căutare de hrană din cauza penuriei de ghinde, hrana lor de bază.

Oficialii au avertizat locuitorii să nu lase gunoiul afară și i-au sfătuit pe drumeți să aibă asupra lor clopoței pentru a face zgomot și să folosească spray-uri anti-urs sau să se întindă cu fața în jos în cazul unei întâlniri cu urșii.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *