Trucul banal care face minuni cu podeaua! Așa scapi de problema care îți dă bătăi de cap

Trucul banal care face minuni cu podeaua! Așa scapi de problema care îți dă bătăi de cap

Vrei să ștergi uleiul de pe podea fără să lași urme? Nu ai nevoie de produse scumpe din comerț și nici de prea multe bătăi de cap. Acest truc genial te va ajuta mai mult decât crezi.

Cum să ștergi uleiul de pe podea fără să lași urme

Uneori, fără să vrei, atunci când prăjești diferite alimente, unii stropi de ulei ajung și pe podea. Cum îi îndepărtezi rapid? Tendința este să optăm pentru un șervețel. Adevărul este că după ce ștergi uleiul de pe podea lași urme.

Iar asta poate fi neplăcut, în special când podeaua a fost proaspăt curățată. Cum scapi deci de această situație? E chiar foarte simplu și nu ai nevoie decât de un singur ingredient pe care sigur îl ai în casă.

În primul rând fii atent în zona în care uleiul a curs, pentru a fii sigur că acționezi unde trebuie. Pune apoi făină peste întreaga zonă, într-un strat cât se poate de gros. Mai apoi, cu ajutorul unei furculițe, ori cu un băț de lemn, amestecă făina până când se formează un aluat.

Trucul genial de care sigur ai nevoie în bucătărie

În foarte puțin timp, vei vedea o bilă pe podeaua ta. Practic, ștergi uleiul de pe podea fără să lași urme, iar acesta este îmbibat în făină. Nu trebuie decât să iei bila, iar mai apoi să mături zona.

Efectul este cu adevărat unul uimitor. Și nu doar făina are acest efect. Dacă nu o ai în casă, poți opta și pentru mălai. Efectul este același, iar tu scapi de urmele neplăcute. Dincolo de cum să ștergi uleiul de pe podea fără să lași urme, e bine să știi ce ai de făcut și atunci când prosoapele tale de bucătărie sunt extrem de murdare.

Poate fi chiar dificil să scoți petele de grăsime sau de mâncare. Și aici însă există un truc genial care îți poate fi de mare ajutor. Nu ai nevoie decât de trei ingrediente simple, pe care le ai deja acasă.

Amestecă o mână de fulgi de săpun cu puțină apă și pune totul într-o cratiță la fiert. Soluția obținută pune-o peste prosoapele de bucătărie murdare, unul câte unul.

Ulterior amesteci bicarbonat de sodiu un strop de oțet și adaugă peste. Clătești bine prosoapele, iar mai apoi scoate-le la aerisit la aer curat. Vei vedea că nu doar că vor fi curate, dar vor avea și un miros plăcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *