Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei lui

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei lui

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, a anunțat purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmiș, potrivit Sky News.

 

Trupul a fost predat mamei

 

Kira Iarmiș a confirmat că trupul neînsuflețit al disidentului a fost predat mamei lui.

„Trupul lui Aleksei a fost dat mamei sale. Le mulțumesc foarte mult tuturor celor care au cerut acest lucru alături de noi”, a scris purtătoarea de cuvânt într-o postare pe X.

Ea a spus că detaliile despre înmormântare vor fi anunțate ulterior și este neclar dacă autoritățile se vor „amesteca” sau dacă totul se va derula „așa cum dorește familia și merită Aleksei”.

„Vom oferi informații pe măsură ce devin disponibile”, a promis Kira Iarmiș.

 

Mama lui Aleksei Navalnîi primise un ultimatum din partea autorităților

 

Liudmila Navalnaia, mama lui Aleksei Navalnîi, ar fi primit un ultimatum vineri din partea autorităților ruse, care i-ar fi spus că fiul său va fi înmormântat în închisoare dacă nu este de acord în termen de trei ore să îl îngroape fără o slujbă publică.

Mama lui Aleksei a refuzat să negocieze cu anchetatorii deoarece aceștia „nu au autoritatea să decidă cum și unde își va îngropa fiul”, spune Kira Iarmiș.

Liudmila Navalnaia dorește „respectarea legii”, iar autoritățile sunt „obligate să predea trupul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții”, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *